Telefoni
26.10.2012 07:37

Deli z drugimi:

Share

Oppo Find 5 z najtanjšim doslej

Oppo Find 5: Mobilnik, ob katerem ti zastane dih!
Oppo Find 5: Mobilnik, ob katerem ti zastane dih!

Kitajsko podjetje Oppo je s pripravo pametnega mobilnega telefona Find 5 dokazalo, da se lahko postavi po robu vsem vrhunskim proizvajalcem mobilnikov. Še več. Novost njihove izdelke prekaša praktično v vsem. Oppo Find 5 se namreč lahko pobaha kot zdaleč najtanjši in najzmogljivejši mobilnik na modrem planetu. Poleg tega je še opremljen z najnovejšim operacijskim sistemom Android 4.1 Jelly Bean.

Glavna aduta pametnega mobilnega telefona Oppo Find 5 sta izredno tanko ohišje in visokokakovostni zaslon. Ker ohišje v »debelino« meri zgolj 6,9 milimetra, velja novost za najtanjši mobilnik na modrem planetu. Za primerjavo: Mobilnik Galaxy Note 2 v debelino meri 9,7-milimetra, LG Optimus Vu pa 8,5-milimetra. Ker je ohišje narejeno iz aluminija, je to odporno tako na padce kot udarce. Nič manj zanimiv ni zaslon s 5-palčno oziroma 12,7-centimetrsko diagonalo. Ta lahko namreč slike prikazuje z ločljivostjo kar 1.920 × 1.080 točk (format 1.080p). Gostota znaša vrtoglavih 441 slikovnih točk na palec. Zasloni konkurenčnih mobilnikov mu zato ne sežejo niti do kolen.

Pametnemu mobilnemu telefonu Oppo Find 5 piko na i daje nadvse zmogljiva strojna oprema. Ta ima za tekoče poganjanje mobilnega operacijskega sistema Android in nameščene programske opreme na voljo 4-jedrnim procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro frekvence 1,5 gigaherca. Pri tem mu je v pomoč še sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov. Za zajem fotografij in videa ja na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov točk, medtem ko je za shranjevanje podatkov na razpolago 16 oziroma 32 gigabajtov prostora. Dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija kapacitete 2,500 mAh.

Čeprav pametni mobilni Oppo Find 5 prekaša vse po vrsti, je njegova maloprodajna cena na Kitajskem relativno ugodna. Za 16 GB različico je namreč potrebno v prosti prodajni odšteti preračunanih 366 evrov, za 32 GB inačico pa preračunanih 400 evrov. Ni slabo, a ne?


Prijavi napako v članku