Operacijski sistemi
30.11.2009 13:11
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Operacijski sistem Chrome OS za žepni računalnik Dell Mini 10v

Googlov operacijski sistem Chrome OS se odlično prilega žepnemu računalniku Dell Mini 10v.
Googlov operacijski sistem Chrome OS se odlično prilega žepnemu računalniku Dell Mini 10v.

Računalniški gigant Google je konec oktobra ponudil v preizkušanje prvo razvojno različico lastnega odprtokodnega operacijskega sistema Chrome OS in sicer kot sliko navideznega trdega diska. Ker je novi Googlov operacijski sistem med računalničarji požel veliko pozitivnih kritik, so programerji podjetja Dell sprejeli odločitev, da pripravijo posebno različico operacijskega sistema Chrome OS, ki bo pisan na kožo njihovemu priljubljenemu žepnemu računalniku Mini 10v.

Računalniški gigant je odprtokodni operacijski sistem Chrome OS pripravil na način, da je pisan na kožo energijsko varčni strojni opremi njihovega žepnega računalnika, da ga lahko poganjamo neposredno iz pomnilniškega ključa USB ter da pri tem lahko uporabljamo tudi brezžično povezavo WiFi. Za prijavo v prirejeni Googlov odprtokodni operacijski sistem pa bo potrebno vnesti la uporabniško ime »dell« ter administratorsko geslo »dell«.

Natančna navodila za namestitev in uporabo novega operacijskega sistema Google Chrome OS na žepnem računalniku Dell Mini 10v so na voljo na spletni strani http://en.community.dell.com/. Pred tem pa si moramo pridobiti še pomnilniški ključ USB kapacitete vsaj 8 GB.


Prijavi napako v članku