Računalništvo, telefonija
05.11.2009 06:21

Deli z drugimi:

Share

Opera 10 za Symbian

Opera 10 za Symbian
Opera 10 za Symbian

Dobra dva meseca po uradni predstavitvi spletnega brskalnika Opera 10 za računalniške sisteme, je podjetje Opera Software najavilo poskusno različico novega brskalnika za platformo Symbian/S60. Grafični vmesnik novinca je na las podoben tistemu, s katerim je opremljena poskusna različica brskalnika Opera Mini 5.

Med vidnejšimi prednostmi spletnega brskalnika Opera Mobile 10 izstopajo predvsem samoizpolnjevanje spletnih naslovov, upravljavec dolvlek, sistem aktivne povečave, možnost shranjevanja spletnih strani in slik ter tehnologija Opera Turbo. Slednja zagotavlja izjemno tekočo navigacijo po svetovnem spletu preko sistema za »stiskanje« datotek. Izris spletnih strani se je pohitril do 40 odstotkov v primerjavi s predhodnimi različicami.

Prva poizkusna različica mobilnega spletnega brskalnika Opera Mobile 10 za platformo Symbian/S60 je uspešno prestala celo preskus Acid 3, ki so ga pripravili strokovnjaki organizacije W3C v okviru projekta Web. Nova programska oprema podjetja Opera Software je brezplačno na voljo na spletni strani http://www.opera.com/mobile/next/, in sicer za pametne mobilnike Nokia, Sony Ericsson in Samsung, ki temeljijo na platformi S60 različic 3 in 5.


Prijavi napako v članku