Računalništvo, telefonija
Nekategorizirano
15.05.2024 06:42
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

OpenAI predstavlja hitrejši in cenejši UI model GPT-4o

OpenAI je, da bi ohranil vodilni položaj na vedno bolj zasičenem trgu, predstavil hitrejšo in cenejšo verzijo umetne inteligence, ki sliši na ime GPT-4o.

Med dogodkom, ki ga je OpenAI predvajal v živo v ponedeljek, je podjetje predstavil nadgradnjo modela GPT-4, ki je star že več kot leto dni. Novi veliki jezikovni model, ki je bil natreniran oz. naučen na ogromni količini podatkov na internetu, bo po napovedih OpenAI-ja boljši pri tekstih, prav tako pa procesiranju avdio in slikovnega materiala v realnem času.

Pri podjetju trdijo, da lahko sistem v nekaj milisekundah odgovarja na zastavljena vprašanja, kar seveda omogoča bolj tekočo in učinkovito komunikacijo. Pri predstavitvi modela so se raziskovalci OpenAI in glavna tehnološka direktorica Mira Murati pogovarjali z novim ChatGPT-jem samo z uporabo svojih glasov, kar je pokazalo, da lahko model kvalitetno odgovarja. Med predstavitvijo se je tudi pokazalo, da klepetalni robot skoraj v trenutku prevaja govor iz enega jezika v drugega in je na neki točki na zahtevo celo zapel del zgodbe.

Muratijeva je za Bloomberg News povedala, da je to prvič, da pri OpenAI-ju posegajo po tako velikih preskokih na področju interakcije in preprostosti uporabe. “Resnično dosegamo to, da lahko z orodji, kot je ChatGPT, sodelujete“, je dodala.

Posodobitev bo brezplačnim uporabnikom prinesla številne funkcije, ki so bile prej omejene na tiste s plačano naročnino. Recimo možnost iskanja odgovorov na poizvedbe po spletu, pogovor s chatbotom in poslušanje odgovorov v različnih tonalitetah ter ukaz, da shrani podrobnosti, ki jih lahko klepetalni robot v prihodnosti prikliče nazaj.

Izdaja GPT-4o bo po vsej verjetnosti prinesla novo poglavje razvoja področja umetne inteligence, pri čemer GPT-4 še vedno ostaja zlati standard. Vedno več je start-upov in velikih tehnoloških podjetij, med drugimi Anthropic, Cohere in Alphabetov Google, ki so nedavno predstavile svoje UI modele, za katere trdijo, da naj bi po določenih parametrih prehiteli GPT-4.

V ponedeljkovi blog objavi je glavni izvršni direktor OpenAI-ja Sam Altman dejal, da medtem ko je izvirna različica ChatGPT pokazala, kako lahko ljudje uporabljajo povsem vsakdanji jezik za interakcijo z računalniki, se uporaba GPT-4o zdi velik korak naprej.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
umetna inteligenca


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več