Strojna oprema
17.03.2008 08:17
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Okolju prijazni monitorji Lenovo


Lenovo ThinkVisionL L190X

Varovanje okolja je dandanes ena glavnih smernic v razvoju sodobne industrije. Prav tej smernici sledi podjetje Lenovo, ki je znova pridobilo zlati znak EPEAT za linijo svojih izdelkov. Zlata oznaka EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) pomeni, da je proizvajalec oziroma izdelek dosegel najvišjo stopnjo na lestvici prijaznega ravnavnja z okoljem.

Novi prikazovalniki, prejemniki zlatega znaka EPEAT, so naslednji: ThinkVision L151, L171, L171P, L194 wide, L190X, L220X wide, L174 in L197 wide. Pridružujejo se monitorju ThinkVision L193P, ki je laskavi zlati naziv EPEAT prejel že oktobra 2007. Za to, da izdelek ali program pridobi oznako EPEAT, mora zadostiti 23 (obveznim) kriterijem, ki zajemajo popolno izključitev okolju škodljivih materialov, obstojnost izdelka, izjemna varčnost z energijo in še več. Obenem pa mora izdelek (program izdelkov) zadostiti tudi drugim kriterijem: baterije ne smejo vsebovati svinca in nizka stopnja živega srebra v svetlobnih virih.


Lenovo ThinkVisionL L220X

Modela ThinkVision L174 in L197 wide sta tudi sicer izjemno varčna pri porabi energije. Strokovnjaki podjetja Lenovo so z novo tehnologijo zmanjšali število žarnic in namesto njih dodali posebno folijo, ki omogoča ustrezno stopnjo osvetlitve. Nemško podjetje TUV Rheinland, eno največjih podjetij za testiranje in certificiranje podjetij na svetu, je ugotovilo, da porabita modela monitorjev Lenovo ThinkVision L174 in L197 wide 25-35% manj električne energije kot prejšnje generacije monitorjev ThinkVision.

Novi monitorji ThinkVision bodo na slovenskem trgu od meseca aprila dalje.


Prijavi napako v članku