Operacijski sistemi
15.04.2009 20:20

Deli z drugimi:

Share

Okna XP brez brezplačne podpore

Microsoft je najavil konec brezplačne podpore za Windows XP kljub temu, da ga je še vedno mogoče kupiti v prosti prodaji.
Microsoft je najavil konec brezplačne podpore za Windows XP kljub temu, da ga je še vedno mogoče kupiti v prosti prodaji.

Microsoft je štirinajstega aprila letos umaknil brezplačno splošno podporo za operacijski sistem Windows XP, kar pomeni, da bodo računalničarjem odslej brezplačno na voljo le še varnostni popravki. Drugih napak Microsoftovi programerji ne bodo več odpravljali, razen na zahtevo tistih podjetij, ki imajo z računalniškim gigantom podpisane posebne vzdrževalne pogodbe.

Brezplačni varnostni popravki za Okna XP bodo na voljo vse do 4. avgusta 2014, ko se jim bo dokončno iztekla podaljšana podpora. Pri tem velja omeniti, da bo Microsoft do leta 2014 za operacijski sistem Windows XP še vedno nudil celovito ponudbo podpore, le da bo zanjo potrebno odšteti zajetne kupe denarja. S štirinajstim aprilom letos so brez brezplačne podpore ostali še pisarniški paket Office 2003, poštni strežnik Exchange Server 2003 (Standard in Enterprise) ter operacijski sistem Windows Server 2003.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku