Računalništvo, telefonija
23.09.2013 15:19
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametna ogrlica, ki bere misli

Britanski inovator Rain Ashford z britanske univerze Goldsmiths je pripravil nakit z zelenimi in rdečimi diodami LED, ki lahko prebira misli oziroma prikaže nekaj osnovnih čustev. Pametna ogrlica je z možgani povezana preko bralnika magnetnih resonanc, ki nadzira več točk v možganih.
Pametna ogrlica lahko prikaže nekaj osnovnih čustev.
Pametna ogrlica lahko prikaže nekaj osnovnih čustev.

Medtem ko so vodilna podjetja zaposlena s pripravo večpredstavnostnih očal in pametnih ročnih ur, je britanski inovator Rain Ashford z britanske univerze Goldsmiths predstavil inovativni izdelek, ki je navdušil mnoge. Tu gre namreč za visokotehnološki nakit z zelenimi in rdečimi diodami LED, ki lahko prebira misli oziroma prikaže nekaj osnovnih čustev. Britanski inovator je delovanje novosti predstavil celo v videoposnetku, ki je dosegljiv s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/w4bz3M.

Pametna ogrlica je z možgani povezana preko bralnika magnetnih resonanc, ki nadzira več točk v možganih. Namenska aplikacija v realnem času spremlja dejavnost možganov z merjenjem njihovega elektromagnetnega valovanja in to „prikazuje“ na ogrlici. Na ta način lahko sogovornik v realnem času „vidi“, kakšno je čustveno stanje osebe, s katero se pogovarja. Britanski inovator Rain Ashford z britanske univerze Goldsmiths zatrjuje, da je zanesljivost prikaza čustev oseb na ogrlici izjemno visoka. Trenutno žal še ni podatka o tem, ali bo novost kdaj na voljo v prosti prodaji, nedvomno pa jo bi bilo vredno vsaj enkrat preizkusiti „v živo“.


Prijavi napako v članku