Programska in razvojna orodja
13.05.2014 15:30

Deli z drugimi:

Share

Office za učence in študente brez dodatnih stroškov

S prednostjo Student Advantage lahko izobraževalne ustanove svojim učencem, dijakom oziroma študentom ponudijo najsodobnejše aplikacije Microsoft Office brez dodatnih stroškov.
Office za učence in študente brez dodatnih stroškov
Office za učence in študente brez dodatnih stroškov

Microsoft je predstavil novo prednost za izobraževalne ustanove, poimenovano Student Advantage, s katero lahko te svojim učencem ali študentom ponudijo najsodobnejše aplikacije Office brez dodatnih stroškov. Prednost je na voljo vsem izobraževalnim ustanovam, ki kupijo paket storitev Office 365 ProPlus ali zbirko Office Professional Plus za svoje zaposlene.

Univerza v Mariboru je v sodelovanju s Šolo prihodnosti Maribor tako postala prva slovenska izobraževalna ustanova, ki je svojim študentom ponudila dostop do nje. Vsak študent, ki se vključi v program Student Advantage, prejme pet polnih licenc za najnovejšo pisarniško zbirko Microsoft Office.

Univerza v Mariboru se je ob tem odločila tudi za uporabo brezplačne rešitve Office 365 za izobraževanje z naprednimi Microsoftovimi rešitvami za sodelovanje in napredne komunikacije med vsemi udeleženci v izobraževanju. Rešitev med drugim vključuje možnosti varne zasebne shrambe v oblaku s storitvijo OneDrive, celovito upravljanje z dokumenti in projekti ter uporabo elektronske pošte z imenom organizacije. Omogoča tudi varno mobilno delo prek različnih odjemalcev in širokega nabora spletnih brskalnikov. Storitve ustrezajo standardu ISO 27001, ki zagotavlja varnost in zanesljivost storitev.

“Univerza v Mariboru je uspešna pri zagotavljanju storitev informacijskih tehnologij tako za zaposlene, kot za študente, kar dokazujejo tudi mednarodne evalvacije. Z enotnim uporabniškim imenom in geslom lahko študenti med drugim dostopajo do akademskega (študentskega) informacijskega sistema, do vsebin svojih predmetov, se prijavljajo na izpite, uporabljajo brežično omrežje EduRoam ali uporabljajo e-pošto.

Z vključitvijo Microsoft Office 365 je študentom s funkcionalnostmi e-pošte, koledarja, spletnih pisarniških orodij, prostora za shranjevanje ter orodja za komuniciranje ponujenih veliko novih možnosti za skupinsko delo. Z možnostjo pridobitve Microsoftovih pisarniških programov, na katere so študenti navajeni pri svojem delu, se študentom naše univerze brez dodatnih stroškov zagotavlja nova dodana vrednost, s tem pa tudi boljši pogoji za študij”, je povedal prof. dr. Danijel Rebolj, rektor Univerze v Mariboru.

Boštjan Stražar, vodja poslovanja za tehnične skupnosti za skupino držav “Multi-Country” v osrednji in vzhodni Evropi: »Sodobna orodja za urejanje, sodelovanje, skupinsko delo in komunikacije učencem, dijakom in študentom omogočajo, da učne obveznosti opravljajo hitreje in bolje. Hkrati jim pomagajo pri razvoju tistih znanj in spretnosti, ki jih bodo kasneje potrebovali na delovnem mestu. Na Microsoftu smo zato veseli, da se je Univerza v Mariboru kot prva izobraževalna ustanova v Sloveniji odločila za ugodnosti za študente Student Advantage ter Office 365 in tako prispeva k ustrezni usposobljenosti svojih študentov za njihov prvi nastop na trgu dela.«

Student Advantage

Prednost Student Advantage

S prednostjo Student Advantage lahko vse kvalificirane izobraževalne ustanove svojim učencem oziroma študentom ponudijo najsodobnejše aplikacije Office brez dodatnih stroškov. Prednost je na voljo izobraževalnim ustanovam, ki kupijo paket storitev Office 365 ProPlus ali zbirko Office Professional Plus za svoje učitelje in zaposlene. Vključuje paket Office 365 ProPlus z vedno najnovejšimi različicami programov Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Access, Lync in InfoPath, ki jih lahko uporabnik namesti na kar petih svojih napravah, vključno z osebnimi računalniki in tablicami Windows ter računalniki Mac*. Prav tako je poskrbljeno za učinkovito delo na mobilnih napravah Windows Phone, iOS in Android ter tudi na računalnikih, kjer programi Office sicer niso nameščeni (storitev »Office na zahtevo«).

Znanja za najboljša delovna mesta

Raziskovalna družba IDC je za Microsoft pripravila raziskavo o znanjih, ki jih bodo zahtevala najboljša delovna mesta jutrišnjega dne. Raziskovalci so z analizo 14,6 milijona zaposlitvenih oglasov, objavljenih v ZDA v drugem in tretjem četrtletju 2013, identificirali 20 najpomembnejših znanj, ki jih iščejo delodajalci pri delovnih mestih z nadpovprečno rastjo oziroma tistih, ki nudijo najboljše plačilo.

Microsoft Office je bil edini programski paket, ki se je pri vseh raziskanih poklicih uvrstil med 20 najpomembnejših znanj, saj je kar 15 odstotkov najbolj iskanih delovnih mest izrecno zahtevalo usposobljenost za delo z Microsoftovimi programi za storilnost. Najvišje, kar na 3. mesto, se je uvrstilo poznavanje dela s celotno zbirko Microsoft Office.

* Office 365 ProPlus za računalnike Mac vključuje programe Word, Excel, PowerPoint in Outlook.

Vas zanima več iz te teme?
Microsoft Office programska oprema

Prijavi napako v članku