Igre
02.12.2023 11:39

Deli z drugimi:

Share

Odprtokodna prenosna igralna konzola le še vprašanje časa!

Foto: CNCDan
Foto: CNCDan

Na trgu prenosnih igralnih konzol pa postaja vse bolj pestro. Kmalu se bo konkurenci pridružila nadvse edinstvena prenosna igralna konzola. Računalniški zanesenjak Dan McKenzie je namreč nedavno javnosti predstavil edinstveno prenosno igralno konzolo, ki je odprtokodna.

Odprtokodna igralna konzola NucDeck za kupce seveda nima skrivnosti, saj so prosto na voljo tako dokumentacija kot namenska programska oprema. Za nameček je novost tudi nadvse zmogljiva. Ta je namreč opremljena z Intelovim procesorjem Core-i5 sedme generacije in 16 gigabajti sistemskega pomnilnika. To bo dovolj za poganjanje tudi nekoliko zahtevnejših računalniških iger.

Računalniški zanesenjak Dan McKenzie je najavil, da je novost praktično že nared. Zato ne preseneča, da je ponudil v prenos načrte za izdelavo novosti, sestavne dele in seveda priročna navodila. Ta so na voljo za prost prenos na spletni povezavi https://github.com/dmcke5/NucDeck.

Računalniški zanesenjak Dan McKenzie je odprtokodno igralno konzolo NucDeck opremil še s kakovostnim na dotik občutljivim zaslonom s 7-palčno oziroma 17,8-centimetrsko diagonalo. To so seveda na voljo še številna tipala, analogne igralne palice, sledilna ploščica in še mnogo več. Skratka vse, kar napredni ljubitelji iger potrebujejo za igranje priljubljenih računalniških iger.

Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko bila novost naprodaj še pred koncem letošnjega leta. Njena maloprodajna cena pa naj bi se po vsej verjetnosti gibala okoli preračunanih 370 evrov, kar niti ni pretirano drago. Več o novincu bo torej znanega kmalu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Ročna igralna konzola

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več