Računalništvo, telefonija
18.02.2019 06:40

Deli z drugimi:

Share

Odlična novica za vse uporabnike telefonov Galaxy Note 8

Priljubljeni Samsung Galaxy Note 8 je vendarle dočakal posodobitev na novi Android 9.0 Pie.
Priljubljeni Samsung Galaxy Note 8 je vendarle dočakal posodobitev na novi Android 9.0 Pie.

Programerji podjetja Samsung so nedavno pošteno zavihali rokave in za nadvse priljubljena pametna mobilna telefona Galaxy S9 in Galaxy S9+ še pred koncem leta 2018 pripravili posodobitev na novi Android 9 Pie, kar je nedvomno razveselilo številne uporabnike. Posodobitve operacijskega sistema Android pa so pred kratkim dočakali tudi uporabniki pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy Note 8. Novi Android 9.0 Pie skupaj s prenovljenim grafičnim vmesnikom One UI je bil v Evropi najprej na voljo za prenos uporabnikom na Slovaškem in Bolgariji, proti koncu meseca februarja pa bodo posodobitev prejeli vsi uporabniki locirani na ozemlju Evropske unije.

Posodobitev na mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie bo uporabnikom pametnega mobilnega telefona Galaxy Note 8 pričakovano na voljo za prenos preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air). O razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo Samsungova mobilna naprava obvestila sama oziroma bomo to lahko preverili tudi ročno, in sicer v nastavitvah mobilnega telefona ali tabličnega računalnika. Za izvedbo celotne nadgradnje bo potrebnih kar nekaj minut, ker pa vedno obstaja možnost za zaplete, vam priporočamo, da pred posodobitvijo naprave opravite varnostno kopijo podatkov.

Poleg posodobitve na novi mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie bodo evropski uporabniki pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy Note 8 prejeli še uporabniški vmesnik Samsung One UI. Ta dejansko prinaša preprostejši in bolj optimalen uporabniški vmesnik, pri čemer je najbolj pomembna vsebina na spodnji polovici zaslona. To drži predvsem za uporabniške menije in pojavna okna, ki naj bi prinesla izboljšanje uporabniške izkušnje in možnost uporabe mobilne naprave z eno roko. Uporabniški vmesnik Samsung One UI za novi Android 9.0 Pie prinaša še druge zanimive možnosti in funkcionalnosti, kot so nov načina odklepanja mobilne naprave Android, programe za preoblikovanje ter celo možnost spreminjanja pisav, ikon aplikacij in programov.


Prijavi napako v članku