Triki in nasveti
25.05.2011 11:12
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odlična aplikacija za začetnike v svetu zrcalno-refleksnih fotokamer

Online SLR Simulator: Za hitro in enostavno učenje, kako rokovati z DSLR fotoaparati.
Online SLR Simulator: Za hitro in enostavno učenje, kako rokovati z DSLR fotoaparati.

Globalno tržišče za digitalne zrcalno-refleksne (DSLR) fotokamere se povečuje tako rekoč s svetlobno hitrostjo. To ne preseneča, saj so ti aparati postali cenovno dostopni širšemu krogu ljudi. Če se prvič srečujete z digitalnim zrcalno-refleksnim fotoaparatom, se lahko kaj hitro zgodi, da so vaše fotografije brez ostrine, globinske ostrine, kontrasta in zasičenih barvnih tonov. Včasih so zajeti nepozabni trenutki celo slabši od tistih, ki jih zajamemo z veliko cenejšimi kompaktnimi digitalnimi fotokamerami.

Če še niste kos rokovanju z digitalnimi zrcalno-refleksnimi fotokamerami, vam priporočamo obisk spletne strani Online SLR Simulator, ki je dosegljiva na naslovu http://goo.gl/h8csq. Tu dejansko gre za brezplačno spletno programsko opremo, ki vam bo pomagala razumeti, v kakšni soodvisnosti so ključni parametri, ki vplivajo na kakovost fotografije. Sem sodijo zaslonka, čas, vrednost ISO in goriščna razdalja.

S pomočjo priročnega spletnega programa Online SLR Simulator se bomo z nekaj iznajdljivosti in prakse na terenu naučili fotografirati s prioriteto zaslonke (Av, A), prioriteto zaklopa (Tv, S) ali povsem ročnimi nastavitvami (M). Ljubitelji fotografiranja z digitalnimi zrcalno-refleksnimi fotokamerami so tu enakega mnenja. Tu gre za eno boljših spletnih aplikacij, ki začetnikom pomaga pri spoznavanju osnovnih zakonitosti fotografiranja.


Prijavi napako v članku