Triki in nasveti
19.05.2010 12:13
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Očistimo in pohitrimo operacijski sistem Windows

Operacijski sistem Windows vam bo hvaležen!
Operacijski sistem Windows vam bo hvaležen!

Čeprav je sila preprosto napolniti trdi disk računalniškega sistema z raznovrstnimi programi in datotekami, jih je kasneje zelo težko povsem odstraniti, kar pa posledično upočasnjuje delovanje operacijskega sistema Windows. Na srečo nam tu lahko priskoči na pomoč izjemno uporabno in brezplačno orodje CCleaner podjetja Piriform.

CCleaner je brezplačen program za optimizacijo delovanja sistema, saj odstrani vse neuporabljene in začasne datoteke, ki jih ustvarjajo programi tekom svojega delovanja. S tem nam programska oprema zagotovi tako hitrejše delovanje operacijskega sistema kot tudi dodaten prostor na trdem disku.

Program CCleaner podjetja Piriform pa je kot nalašč tudi za varovanje naše zasebnosti, saj omogoča brisanje tako vseh sledi uporabe operacijskega sistema kot spletnih brskalnikov Internet Explorer in Mozilla Firefox. Tu imamo tudi možnost »čiščenja« sistemskega registra.

Priročen program je brezplačno na voljo za prenos na spletni strani http://www.piriform.com/ccleaner. Namestitev in uporaba programske opreme pa sta povrh vsega še sila enostavni.


Prijavi napako v članku