Telefoni
19.11.2016 15:54
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je na seznamu najbolj zmogljivih telefonov tudi vaš?

Je na seznamu najbolj zmogljivih telefonov tudi vaš?
Je na seznamu najbolj zmogljivih telefonov tudi vaš?

Zanesenjaki spletnega portala AnTuTu redno objavljajo sezname najzmogljivejših pametnih mobilnih telefonov na trgu in tudi mesec oktober ni bil nikakršna izjema. Čeprav je merjenje zmogljivosti pri pametnih mobilnih telefonih relativno zahtevno opravilo, programska oprema AnTuTu pokaže, kakšna naj bi bila dejanska zmogljivost procesorja in grafične kartice. Ta podatek naj bi bil dovolj zgovoren predvsem za tiste, ki pri nakupu stavijo izključno na zmogljivost mobilne naprave.

V mesecu oktobru se je na preizkusu z merilnim programom AnTuTu na presenečenje mnogih najbolje izkazal pametni mobilni telefon Apple iPhone 7 Plus, ki je dosegel kar 172.644 točk. Takoj za njim pa najdemo še pametna mobilna telefona iPhone 7 (170.124 točk) in LeEco Pro 3 (160.856 točk). Na četrtem mestu s 153.777 točkami najdemo Xiaomi 5s Plus, na petem pa nam nekoliko manj znan pametni mobilni telefon M1L podjetja Smartisan, ki je pri preizkusu z merilnim programom AnTuTu skupno zbral 149.705 točk, kar pomeni, da bo zlahka opravil tudi z najtežjimi nalogami.

Če omenjeni seznam omejimo zgolj na pametne mobilne telefone z mobilnim operacijskim sistemom Android, na prvem mestu najdemo telefon LeEco Pro 3, sledita pa mu Xiaomi 5s Plus. Med najzmogljivejšimi telefoni Android pa najdemo še telefone, kot so Smartisan M1L, Xiaomi 5s, OnePlus 3, Vivo Xplay 5, Samsung Galaxy Note 7, LeEco Max 2, Nubia Z11 in Lenovo ZUK Z2 Pro.


Prijavi napako v članku