Računalništvo, telefonija
14.08.2008 08:20
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nvidia v rdečih številkah

Slavni izdelovalec grafičnih čipov, podjetje Nvidia, je objavil izgubo za drugo četrtletje finančnega leta 2009. S prihodom zadnjih podatkov o trgovanju je jasno, da podjetje tokrat doživlja izgubo in je postavljeno v nevarno podrejen položaj v primerjavi s konkurenčnim AMD/ATI. Močan udarec je Nvidia prav gotovo doživela ob razkritju strojne napake njihovih GPU-jev za prenosne računalnike. Popravilo te napake jih je stalo 192 milijonov dolarjev in je hkrati tudi upočasnilo prodajo, kar je podjetje prvič po več četrtletjih pripeljalo v rdeče številke.

Jen-Hsun Huang, glavni izvršni direktor družbe je priznal, da je nad njihovim drugim četrtletjem razočaran. V tem času se je trg osebnih računalnikov oslabil, poleg tega pa so za ohranitev konkurenčnosti bili prisiljeni v popravljanje cen svojih izdelkov, kar je dodatno potolklo njihovo poslovanje. V omenjenem četrtletju je dobiček znašal 892,7, leto poprej pa 935,3 milijonov dolarjev, kar je petodstotno zmanjšanje.

Huang je kljub slabim rezultatom optimističen. Trdi, da jim bodo njihove ključne tehnologije, kot sta PhysX podpora in vmesnik za programiranje CUDA, omogočile ponoven vzpon do boljšega finančnega stanja.


Prijavi napako v članku