Strojna oprema
09.02.2009 14:52
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nvidia preimenovala imena GeForce ploščkov

Nedavno je priculjala na dan novica o Nvidijini nameri preimenovanja serije grafičnih kartic. Nov model GTS 250 bi naj tako bil predstavljen že v začetku marca na CeBIT sejmu v Hanovru. Kakorkoli, kartica ni prav nič novega, tako kot ne Nvidijina praksa rekonstrukturiranja že obstoječih modelov. Geforce GTS 250 tako prinaša specifikacije stare 9800 GTX+ in vsebuje enak GPU, delavni spomin, ploščo, PCB in hladilni sistem. Novost je le nov VBIOS, ki ga nameravajo implementirati v celotno serijo GTS.

Lansirana lanskega julija, kartica 9800 GTX+ prinaša izboljšanje v procesiranju in hitrosti napram svojemu predhodniku 55 nm Geforce 9800GTX in išče nasprotnika v Atijevem Radeonu HD4850. Kakorkoli, nov GTS 250 naj bi bil tako identičen kartici 9800GTX+ z dodatkom nadgrajenega BIOSA in drugačno embalažo. Pri Nvidiji napovedujejo tudi preimenovanje stare 8800GT, ki se bo po novem ponašala z nekoliko bolj športnim GTS 240.

Čeprav naj bi v podjetju s preimenovano serijo ciljali na manj zahtevne uporabnike in tako preslepili ekonomsko krizo, pa nekateri menijo, da bo takšno početje stvari le še zapletlo in bolj kot ne zmedlo končne potrošnike.


Prijavi napako v članku