Grafične kartice
28.04.2010 08:12

Deli z drugimi:

Share

Nvidia GeForce GTX 460 na računalniškem sejmu Computex 2010

Grafične kartice Nvidia Fermi bodo kmalu postale dosegljive tudi manj premožnim igričajem.
Grafične kartice Nvidia Fermi bodo kmalu postale dosegljive tudi manj premožnim igričajem.

Ta novica bo zagotovo razveselila tiste računalničarje, ki pri igranju sodobnih računalniških iger ne prisegajo na kompromise, a v nakup grafične kartice niso pripravljeni vložiti vseh svojih prihrankov. Podjetje Nvidia je namreč uradno potrdilo, da bo na junijskem računalniškem sejmu Computex predstavilo grafično kartico GeForce GTX 460, za katero bo potrebno onkraj luže v prosti prodaji odšteti »le« okoli 250 ameriških dolarjev oziroma 190 evrov.

Nova grafična kartica, ki naj bi se po zmogljivosti lahko povsem kosala s kartico Radeon HD 5850 konkurenčnega podjetja AMD/ATI, bo grafične oblike preračunavala s 384 združenimi procesorji takta 1.200 megahercev. Pri tem ji bo v pomoč še 3.348 megaherčni grafični pomnilnik GDDR5 kapacitete 1.024 megabajtov. Pomnilnik bo s 600 megaherčno grafično sredico, izdelano s pomočjo napredne 40-nanometrske tehnologije, povezan preko 256-bitnega vodila.

Grafična kartica Nvidia GeForce GTX 460, ki naj bi na prodajne police trgovin prispela že v prvi polovici junija, bo pri polni obremenitvi porabila do 200 vatov električne moči. Za izris slik pa bosta na voljo dva priključka DVI in en vmesnik mini-HDMI. Podrobnejše informacije o novinki bo podjetje Nvidia seveda razkrilo šele na junijskem računalniškem sejmu Computex.

Vas zanima več iz te teme?
Nvidia grafične kartice

Prijavi napako v članku