Igre
24.06.2010 10:48
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novosti za Playstation Move in Kinect iz sejma E3

Brezžični Sonyjev krmilnik PlayStation Move nudi izjemne igričarske izkušnje!
Brezžični Sonyjev krmilnik PlayStation Move nudi izjemne igričarske izkušnje!

Na lanskoletnem igričarskem sejmu E3 smo lahko ugledali najavi dveh gibalnih kontrolerjev. Eden izmed njih se je imenoval Move in je bil Sonyjeva last, medtem ko je bil drugi predstavljen s strani Microsofta in je bil nedavno tudi preimenovan.


PLAYSTATION MOVE

Če za začetek pogledamo Playstation Move, lahko opazimo, da je bilo na tiskovki precej pestro. Najavljena je bila nova igra Sorcery, ki nas postavlja v vlogo malega čarovnika. Vse skupaj malce spominja na Harryja Potterja, le da bo tokrat igralna izkušnja malce drugačna, ker bomo igrali s pomočjo PS Move kontrolerja.

Med novimi igrami za Move, smo ugledali tudi oznanitev igre imenovane Heroes on the Move. V njej bo moč igrati v vlogi močno popularnih Playstation likov kot so Ratchet, Clank, Sly, Jack, Bentley in Daxter. Izgleda precej simpatično kot tudi zanimivo.

Prikazali so tudi, kako bo izgledalo igranje golfa v igri Tiger Woods PGA Tour 2011, ki ga razvijajo pri Electronic Arts. Videno nas ni razočaralo, kajti prikazali so, da Move natančno zazna naše gibe, ki so, kot veste, pri golfu zelo pomembni.

Kakorkoli že, podpora za Move že ob lansiranju ne bo tako slaba, kajti na voljo bo od 15 do 20 naslovov in več kot štirideset iger, ki bodo podpirale gibanje do začetka naslednjega leta. Mednje lahko seveda prištejemo tudi nekaj že izdanih iger, kot sta recimo Resident Evil 5 in nenazadnje tudi Heavy Rain.

Za konec pa je bil oznanjen tudi uraden datum izida, ki je postavljen v sredino letošnjega septembra, skupaj s ceno. Ta bo znašala 49 eur za Move kontroler, za 29 eur pa bomo lahko dokupili še navigacijski kontroler. Seveda bo za delovanje potrebna kamera Playstation Eye, ki jo boste lahko kupili v paketu z zgoraj omenjenima kontrolerjema za točno 100 eur.


KINECT

Sicer smo o preimenovanju že poročali, toda če ste zgrešili novico, bomo za vas obnovili – sprva je bil gibalni kontroler giganta Microsoft imenovan Project Natal, a sedaj se je preimenoval v Kinect. Toda bolj kot imena teh kontrolerjev, so pomembne cene, igre in podobne stvari.

Gotovo ni potrebno omenjati, da je Microsoft posvetil kar velik del svoje konference Kinectu, vendar bolj kot na igrah je bil tokrat poudarek na njegovi funkcionalnosti. Za primer, s pomočjo gibanja bomo lahko brskali po meniju, pri katerem si bomo lahko pomagali tudi z glasovnimi ukazi. Imeti v rokah kontroler bo izgledalo prav starinsko.

Sledilo je še nekaj ostalih podrobnosti, kot ekskluzivna podpora športnega programa ESPN, nakar so prišle na vrsto igre. A če ste bolj ‘resen’ igričar, vas je konferenca preprosto razočarala. Za naše najmlajše je bilo prikazano, kako naj bi izgledal Kinect Animals, kjer se bomo lahko igrali z živalmi, recimo s tigrom. Kasneje so prikazali tudi Kinect verzijo Wii Sports igre in Ubisoftov Your Shape: Fitness Evolved, kjer je seveda močan poudarek na našem razgibavanju.

Prva resna igra je bila predstavljena s strani studia LucasArts, ki bo zadal podporo Kinectu v igri Star Wars. Seveda je bilo vnovično dokazano, da Kinect ne bo imel problemov z zaznavanjem gibov igričarja, kot tudi, da je odličen način za popestritev igre, vendar še vedno izgleda, kot da bi bil Star Wars primernejši za igranje s PS Move, ki ima kontroler.

Kakorkoli že, predstavljen je bil tudi špil Harmonixov Dance Central, v katerem bomo lahko zaplesali, Kinect pa bo medtem naše gibe skrbno opazoval. Odsotnost kontrolerja je tukaj več kot dobrodošla, mar ne?

Za konec pa je Microsoft najavil tudi uraden datum izida, postavljen na četrti november letošnjega leta, a o ceni še vedno niso spregovorili; a šušlja se, da bi nas Kinect olajšal za dobrih 150 €, kar je znatno več, kot bo od nas zahteval Sony.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku