Telefoni
14.12.2020 11:35
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Širijo se govorice o prihajajočem Xiaomi Mi 11

Novi Xiaomi Mi 11bo resnično nekaj posebnega.
Novi Xiaomi Mi 11bo resnično nekaj posebnega.

Na svetovnem spletu se vse bolj širijo govorice o prihajajočem pametnem mobilnem telefonu Xiaomi Mi 11, ki naj bi v marsičem prekašal konkurenco v srednjem cenovnem razredu. Prva posebnost novosti bo nedvomno barvna kombinacija, zato bodo lastniki zlahka izstopali v množici. Posebej zanimiva je tudi postavitev spletnih kamer, ki bodo očitno razdeljene na dve polovici, pri čemer se bosta na »pobarvani« strani nahajala bliskavica in kamera za zajem bližnjih posnetkov.

Če gre verjeti spletnim govoricam, bo glavna spletna kamera razpolagala z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 108 milijonov slikovnih točk, širokokodna z ločljivostjo 13 milijonov slikovnih točk in makro kamera s slikovnim tipalom ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Novost bo po vsej verjetnosti opremljena z izjemno zmogljivim procesorjem Qualcomm Snapdragon 888 ter bo na voljo v dveh različicah, in sicer Mi 11 in Mi 11 Pro. Tu naj bi našli še kakovosten zaslon AMOLED ločljivosti FHD + (ali morda QHD +) s frekvenco osveževanja 120 hercev ter baterijo kapacitete 4.780 miliamper ur, ki bo združljiva s sistemom hitrega polnjenja moči kar 55 vatov.

Osnovni model Xiaomi Mi 11 naj bi razpolagal z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, maloprodajna cena novosti pa naj bi se gibala okoli preračunanih 500 evrov. Model Xiaomi Mi 11 Pro bo nekoliko dražji, saj bo po vsej verjetnosti ponujal več prostora za shranjevanje podatkov in druge izboljšave. Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 11 naj bi bil uradno predstavljen že januarja 2021.


Prijavi napako v članku