Strojna oprema
20.02.2007 15:04

Deli z drugimi:

Share

Novi večstoritveni rezidenčni prehodi

Allied Telesis je predstavil novo serijo inteligentnih večstoritvenih prehodov AT-iMG616, ki bo nadomestila zelo uspešno serijo rezidenčnih prehodov AT-RG613, ki jih uporablja mnogo operaterjev in ponudnikov storitev po vsem svetu. Glavne lastnosti AT-iMG616 so 6 vrat 10/100TX, ki dovoljujejo uporabnikom priklop večjega števila naprav na internet, ter oddaljeno upravljanje in najvišja raven varnosti.

Namestitev prehodov je enostavna, imajo pa tudi varnostni mehanizem, ki uporabnikom onemogoča, da bi ga pomotoma odklopili. Prehod z opremo ponudnika storitev komunicira preko optične povezave in se samodejno nastavi z vsemi potrebnimi parametri. Naloga uporabnika je, da na prehod priklopi naprave, ki jih želi povezati v internet. AT-iMG616 podpira programska stikala različnih proizvajalcev, zato zagotavlja združljivost z obstoječo operaterjevo opremo.

Maksimalna zaščita uporabnikovega računalnika in ostale opreme je zagotovljena z vrsto varnostnih mehanizmov. AT-iMG616 ima požarni zid z nadzorom stanj in prevajanjem omrežnih naslovov. Prav tako pa omogoča blokiranje zavračanja storitev, skeniranja vrat in napadov s sleparjenjem (spoofing).

AT-iMG616 je na voljo v treh različicah konfiguracij optičnih vrat WAN: dvosmerni z modelom AT-iMG616BD, večvrstni (AT-iMG616SH) in enovrstni (AT-iMG616LH). Prehod ima tudi dve analogni vtičnici, ki omogočata priključitev stacionarnega telefona in tako uporabo dodatne telefonske linije.

“AT-iMG616 je idealna uporabniška oprema za operaterje, ki želijo svojo ponudbo obogatiti s storitvami naslednje generacije, kot so telefonija, video in podatkovne storitve prek optične povezave,” je dejal Melvyn Wray, višji podpredsednik za prodajo v regiji EMEA v Allied Telesisu. “Zaradi enostavnega oddaljenega upravljanja omogoča operaterjem prihranek časa ter stroškov pri uvajanju novih storitev in posodabljanju.”


Prijavi napako v članku