Programska in razvojna orodja
10.12.2009 11:22

Deli z drugimi:

Share

Novi varnostni rešitvi Forefront za varno spletno brskanje in oddaljeni dostop

Novi varnostni rešitvi Forefront za varno spletno brskanje in oddaljeni dostop
Novi varnostni rešitvi Forefront za varno spletno brskanje in oddaljeni dostop

Microsoft je s predstavitvijo dveh novih izdelkov naredil nov korak v svoji strategiji Business Ready Security, zasnovani za pomoč podjetjem pri upravljanju tveganj. Predstavljena sta bila izdelka Forefront Threat Management Gateway 2010, varni spletni prehod, ki s celovito zaščito pred škodljivimi programi, nevarnimi spletnimi stranmi in ranljivostmi zagotavlja varno spletno brskanje in storilnost zaposlenih, ter Forefront Unified Access Gateway 2010, prehod za zagotavljanje varnega oddaljenega dostopa do poslovnih aplikacij in virov iz osebnih računalnikov in mobilnih naprav.

Forefront Threat Management Gateway 2010

Izdelek Forefront Threat Management Gateway 2010, ki je že na voljo za preizkušanje in nakup, je varen spletnih prehod, ki zaposlenim s celovito zaščito pred škodljivo programsko opremo, nevarnimi spletnimi stranmi in ranljivostmi omogoča varno uporabo spleta. Na temelju svojega predhodnika, izdelka ISA Server 2006, prinaša nove tehnologije za filtriranje naslovov URL, varovanje pred škodljivimi programi in varovanje pred vdori. Te tehnologije so integrirane v ključne funkcije za omrežno zaščito, kot sta požarna pregrada in rešitev za navidezna osebna omrežja (VPN), s čimer je podjetjem na voljo poenoten in za uporabo preprost spletni prehod.

Med glavnimi novostmi izdelka Forefront Threat Management Gateway 2010 je uporaba storitev Microsoft Reputation Services, novega sistema »v oblaku«, ki vzdržuje podatkovno zbirko s 45 milijoni spletnih domen in več milijardami naslovi spletnih strani. Ta zbirka, ki pomaga uporabnikom pri identificiranju in blokiranju škodljivih spletnih strani, pridobiva podatke iz različnih virov, kot je Hotmail, in več kot 10 partnerjev, vključno s podjetji Brightcloud, M8e6 in FutureSoft. Na teh storitvah temelji tudi funkcija SmartScreen v spletnem brskalniku Internet Explorer 8.

Forefront Unified Access Gateway 2010

Izdelek Forefront Unified Access Gateway 2010, ki temelji na predhodniku, poimenovanem Intelligent Application Gateway, je namenjen zagotavljanju varnega dostopa do aplikacij in virov iz upravljanih ali neupravljanih osebnih računalnikov in mobilnih naprav. Integrira poglobljeno razumevanje aplikacij, podatke o zdravju uporabnikovih naprav in podatke o njegovi identiteti. Uveljavlja granularni nadzor dostopa, zagotavlja varnost ter znižuje stroške in kompleksnost upravljanja.

Ob različnih možnostih povezovanja, kot so tuneli SSL VPN, prinaša tudi podporo za tehnologijo Windows DirectAccess. Tehnologija DirectAccess, ki je bila predstavljena z operacijskima sistemoma Windows 7 in Windows Server 20008 R2, omogoča preprosto zagotavljanje stalne povezanosti brez potrebe po vzpostavljanju povezav VPN.

Forefront Unified Access Gateway 2010 bo v proizvodnjo predan sredi decembra, kmalu za tem pa bo sledila tudi splošna dostopnost.


Prijavi napako v članku