Telefoni
25.07.2019 13:30
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi telefoni Nokia za manj zahtevne

Nokia 220 4G
Nokia 220 4G

Podjetje HMD Global je letos pripravilo že bogato paleto novih pametnih mobilnih telefonov z mobilnim operacijskim sistemom Android, ki so namenjeni tako zahtevnejšim uporabnikov kot tudi začetnikom na področju mobilne telefonije. Ker pa vsi uporabniki ne prisegajo na pametne mobilne telefone, je podjetje Nokia zanje pripravilo kar dva nova mobilna telefona, in sicer Nokia 105 in Nokia 220 4G. Tu gre za osnovna mobilna telefona, katerih največja odlika je robustnost in zelo dolga avtonomija delovanja.

Mobilni telefon Nokia 105 je pričakovano opremljen s plastičnim ogišjem in razpolaga z zgolj 4,5-centimetrskim oziroma 1,77-palčnim zaslonom QQVGA. Tu najdemo še štiri megabajte vgrajenega pomnilnika, ki zadošča za 2.000 stikov in 500 kratkih sporočil SMS. Vgrajeni pomnilnik lahko seveda razširimo s pomočjo klasične pomnilniške kartice microSD. Izmenljiva baterija kapacitete 800 miliamper ur zadošča za do 26 dni avtonomije v stanju pripravljenosti, celota pa temelji na osnovi sicer že nekoliko odpisanega operacijskega sistema Nokia Series 30+. Tu najdemo še radijski sprejemnik FM, priključek microUSB in 3,5-milimetrski priključek za klasične slušalke. Mobilni telefon Nokia 105 je na voljo v modri, roza in črni barvi, zanj pa je v prosti prodaji treba odšteti zgolj 25 evrov.

Nekoliko »zmogljivejši« mobilni telefon Nokia 220 4G pa nudi podporo za mobilna omrežja 4G ter razpolaga s 6,1-centimetrskim oziroma 2,4-palčnim zaslonom ločljivosti QQVGA. Preostala strojna oprema obsega še 24 megabajtov vgrajenega pomnilnika, digitalni fotoaparat VGA z bliskavico LED, predvajalnik glasbenih datotek MP3 ter radijski sprejemnik FM, ki za delovanje ne potrebuje žičnih slušalk. Tu najdemo še podporo za brezžično povezavo Bluetooth 4.2 in 3,5-milimetrski priključek za slušalke. Ker novost podpira povezovanje z mobilnimi omrežji 4G, je tu na voljo spletni brskalnik Opera ter mobilni aplikaciji Facebook in Twitter. Dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 1.200 miliamper ur (do 27 dni v stanju pripravljenosti), ki se polni preko vmesnika microUSB. Mobilni telefon Nokia 220 4G bo na voljo v črni in modri barvi, maloprodajna cena novosti pa še ni znana.


Prijavi napako v članku