Računalništvo, telefonija
27.07.2020 06:19

Deli z drugimi:

Share

Novi telefoni iPhone ne bodo izdelani zgolj na Kitajskem!

Vaš naslednji pametni mobilni telefon iPhone 11 bi lahko bil izdelan kar v Indiji!
Vaš naslednji pametni mobilni telefon iPhone 11 bi lahko bil izdelan kar v Indiji!

Potem ko je ameriško ministrstvo za trgovino 16. maja lasni uvrstilo številna kitajska podjetja na seznam tistih, s katerimi lahko ameriška podjetja poslujejo samo s posebnim dovoljenjem urada za industrijo in varnost, se je od takrat marsikaj spremenilo. Ker pa je poslovanje s kitajskimi podjetji vse bolj »zapleteno«, ameriška podjetja iščejo načine, kako izboljšati njihovo poslovanje. Med njimi najdemo tudi podjetje Apple, saj je naznanilo, da bo proizvodnjo pametnih mobilnih telefonov iPhone postopoma preselilo v Indijo.

Novo proizvodnjo linijo za pametne mobilne telefone iPhone v Indiji bo za podjetje Apple postavilo partnersko podjetje Foxconn. Tu bodo izdelovali pametne mobilne telefone družine iPhone 11, kar bo šlo za prvo tovrstno proizvodnjo zunaj kitajskih meja. Tovarne za izdelavo novejših telefonov iPhone bodo na kitajskem sicer še vedno aktive, a jih bo podjetje Apple uporabljalo zgolj v primeru nuje oziroma ko bo povpraševanje večje od ponudbe.

Pri tem velja še omeniti, da ima podjetje Apple z preselitvijo proizvodnje v Indijo velike načrte. Zato ne preseneča, da bo na začetku naslednjega leta v državi odprlo celo lastno uradno prodajalno. Poleg tega tudi partnersko podjetje Foxconn ne bo sedelo križem rok, saj je napovedalo, da bo v indijske proizvodne zmogljivosti v naslednjih nekaj letih vložilo kar preračunanih 860 milijonov evrov.


Prijavi napako v članku