Telefoni
04.04.2015 12:07
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Samsung Galaxy S6 Edge enako upogljiv kot iPhone 6 Plus?

Najmanj upogljiv mobilnik med vodilnimi je HTC One M9!
Najmanj upogljiv mobilnik med vodilnimi je HTC One M9!

Po spletu je doslej zaokrožilo že veliko število posnetkov, kjer uporabniki in mojstri preizkušajo upogljivost pametnih telefonov. Tematika je postala središče medijske pozornosti v lanskem oktobru, ko so se širom svetnega spleta pojavila poročila o upognjenih pametnih telefonih iPhone 6 Plus. Pri podjetju Apple se na komentarje jeznih kupcev kakopak niso neposredno odzvali, so pa sporočili, da se je zaradi upognjenih novih mobilnikov iPhone doslej pritožila le peščica uporabnikov.

Kot vse kaže je enakim »težavam« izpostavljen tudi pametni mobilni telefon Galaxy S6 Edge podjetja Samsung, saj je kovinsko ohišje precej manj odporno na upogibanje od ohišja iz polikarbonata oziroma plastike. Kako dejansko pa se upogiba novost podjetja Samsung pa so preizkusili zanesenjaki spletnega portala SquareTrade, saj so pod drobnogled vzeli tri vodilne mobilnike, in sicer Samsung Galaxy S6 Edge, Apple iPhone 6 Plus in HTC One M9. Strokovnjaki so dejansko preverjali silo oziroma pritisk, ki je potreben za upogib mobilnika v primeru, da ga nosimo v žepo hlač.

Rezultati opravljenih meritev so dejansko pokazali, da se pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S6 Edge upogne že pri pritisku 50 kilogramov, oziroma pri enaki sili kot Applov iPhone 6 Plus. Medtem ko zaslon slednjega kljub upognjenemu zaslonu še vedno deluje brez težav, zaslon mobilnika Galaxy S6 Edge poči. Slednji je prenehal delovati pri 68 kilogramskem pritisku, medtem ko iPhone 6 Plus odpove šele pri teži 80 kilogramov. Pametni mobilni telefon HTC One M9 je v primerjavi s konkurenco nekoliko bolj vzdržljiv, saj brez poškodb prenese pritiske do 55 kilogramov.


Prijavi napako v članku