Industrija
06.07.2020 18:00
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi robot za teleprisotnost bo zmanjšal izpuste CO2 za več tisoč ton

Novi robot za teleprisotnost bo zmanjšal izpuste CO2 za več tisoč ton
Novi robot za teleprisotnost bo zmanjšal izpuste CO2 za več tisoč ton

Podružnica Blue Ocean Robotics GoBe Robots je napovedala novo generacijo podnebju prijaznih robotov za teleprisotnost ob znatnem povpraševanju zaradi pandemije covida-19.

Doživite izkušnjo, da ste tam, ne da bi dejansko šli tja z novimi roboti Blue Ocean Robotics GoBe Robots, ki nadomeščajo potovanje s prisotnostjo na daljavo. Uporabniki na daljavo upravljajo z novim robotom za teleprisotnost in tako dobijo občutek, da so prisotni, kjer je robot, prek video prenosa lokacije v živo, ko se okoli nje premika robot. To mogoča sodelovanje in interakcijo med ljudmi ne glede na oddaljenost med njimi. Ob širjenju pandemije covida-19 se roboti GoBe hitro uveljavljajo kot učinkovito orodje za preprečevanje širjenja koronavirusa ob čemer presegajo zaprtje meja in tako zmanjšujejo stroške potovanj, delovne ure in čas transporta.

Novi robot GoBe Robots za teleprisotnost je daljinsko upravljan mobilni robot, ki omogoča komunikacijo prek 21,5-palčnega zaslona, ki obraz uporabnika prikazuje v naravni velikosti. Kamera, ki omogoča približevanje in ima resolucijo 4.000 pikslov, ter širokokotna sprednja kamera omogočajo “pilotu robota” oster pregled nad lokacijo, ki jo robot GoBe odkriva. Novo generacijo robotov GoBe prav tako odlikuje odprt sistem, ki ustvarja še več aplikacij in uporabnikom omogoča, da maksimalno izrabijo potencial tehnologije. Tako lahko denimo organizatorji sejmov udeležencem na daljavo omogočijo, da svojo prisotnost prijavijo neposredno v robota za teleprisotnost in tako doživljajo dogajanje in stojnice, medtem ko vzpostavljajo stike z razstavljavci.

GoBe Robots kot vodilni ponudnik robotov za teleprisotnost sedaj predstavlja naslednjo generacijo svetovno najbolj podnebju prijaznih robotov. “V času globalne pandemije virusa smo zabeležili znatno rast naročil,” je dejal glavni izvršni direktor GoBe Robots Peter Juhl Voldsgaard. “Roboti za teleprisotnost so sedaj postali standardna tehnologija, ki jo lahko razume vsak. Sedaj to izkušnjo peljemo na novo raven.”

GoBe Robots ima več kot 150.000 obstoječih uporabnikov svojih robotov za teleprisotnost, ki prispevajo k ogromnem zmanjšanju izpustov CO2. “Imamo stranke, ki so za 90 odstotkov zmanjšale stroške varnostnih pregledov, ker so v svojih tovarnah po svetu postavile 30 robotov za teleprisotnost,” je dejal glavni izvršni direktor Blue Ocean Robotics Claus Risager. “Podjetje v Evropi z 20 zaposlenimi, ki potujejo v Azijo štirikrat na leto, prihrani 500.000 kilogramov CO2 s tem, da letalske poti nadomesti z robotom za teleprisotnost.”

O podjetju

GoBe Robots je kot podružnica Blue Ocean Robotics vodilni proizvajalec robotov za teleprisotnost. Podjetje je prek svoje globalne mreže Solution Provider prisotno v več kot 50. državah, številka pa naj bi se v prihodnjem letu več kot podvojila. Roboti podjetja znatno zmanjšujejo ogljični odtis, pripomorejo k socialni vključenosti in preprečujejo širjenje bolezni s tem, da prekinjajo verige okužb.

Blue Ocean Robotics razvija, proizvaja in prodaja profesionalne storitvene robote. Poleg robotov GoBe Robots, portfelj znamk vključuje mobilne robote za dezinfekcijo UVD Robots ter mobilne robote za varno oskrbo in rehabilitacijo pacientov PTR Robots.

Vas zanima več iz te teme?
robotika

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več