Namizni računalniki
30.05.2021 13:41

Deli z drugimi:

Share

Novi računalnik Apple iMac je praktično nepopravljiv v lastni režiji!

Novi osebni računalniki iMac podjetja Apple je na račun popravljivosti od 10 možnih točk prejel zgolj dve točki.
Novi osebni računalniki iMac podjetja Apple je na račun popravljivosti od 10 možnih točk prejel zgolj dve točki.

Podjetje Apple je nedavno predstavilo povsem prenovljene osebne računalnike iMac. Tu gre za računalnike iMac, ki so opremljeni z novimi procesorji M1. Poleg tega so ti na voljo s široko paleto barvnih kombinacij in zaslonom z visoko ločljivostjo. V primerjavi z modeli iz leta 2019 imajo novi računalniki iMac prenovljeno obliko tipkovnice in tehnologijo Apple Touch ID. Poleg tega so novi Applovi osebni računalniki iMac tudi nadvse zmogljivi in so kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Ker so novi osebni računalniki iMac podjetja Apple navdušili mnoge in so že naprodaj, so jih nedavno pod drobnogled vzeli strokovnjaki podjetja iFixit. Ti so celoten postopek razstavljanja objavili na spletni povezavi https://www.ifixit.com/Teardown/iMac+M1+24-Inch+Teardown/142850. Na žalost pa se je novi osebni računalniki iMac podjetja Apple izkazal za praktično nepopravljivega v lastni režiji. Novost je namreč na račun popravljivosti od 10 možnih točk prejela zgolj dve točki.

Ključna težava pri novih osebnih računalnikih iMac podjetja Apple je njegova nadgradljivost. Vse ključne komponente so namreč neposredno zacinjene na osnovno ploščo. Tu imamo v mislih predvsem procesor, grafično kartico, sistemski pomnilnik in celo pogon Solid State. Poleg tega je za dostop do notranjih komponent treba najprej odstraniti zaslon, ki je zalepljen z močnim lepilom.


Prijavi napako v članku