Računalništvo, telefonija
09.10.2020 07:55

Deli z drugimi:

Share

Novi Qualcomm Snapdragon 875 že pred koncem leta?

Mobilni procesor Qulacomm Snapdragon 875 bo pisan na kožo igranju mobilnih iger.
Mobilni procesor Qulacomm Snapdragon 875 bo pisan na kožo igranju mobilnih iger.

Tokrat imamo dobro novico za vse, ki prisegate na najzmogljivejše pametne mobilne telefone Android. Podjetje Qualcomm naj bi namreč že konec leta v okviru konference Snapdragon Technology Summit predstavilo nadvse zmogljiv mobilni procesor družine Snapdragon. Tu seveda govorimo o procesorju Snapdragon 875 oziroma Snapdragon 875G, ki bo pisan na kožo pametnim mobilnim telefonom, namenjenim igranju mobilnih iger.

Prihajajoči mobilni procesor Snapdragon 875G bo ne kaj posebnega, saj bo po eni strani nudi izjemno računsko in grafično zmogljivost, po drugi pa zagotavlja združljivost z novim mobilnim omrežjem 5G. Poleg tega je novost opremljena tudi z naprednim sistemom umetne inteligence. Tehnologija Snapdragon Elite Gaming pa bo nedvomno še dodatno pripomogla k hitrejšemu poganjanju grafično zelo zahevnih mobilnih iger.

Mobilne procesorje Snapdragon 875G bo za podjetje Qualcomm izdelovalo podjetje Samsung in ne TSMC, kot je to držalo za večino procesorjev družine Snapdragon. Zato ne preseneča, da bo novosti izdelana s pomočjo 5-nanometrske tehnologije in po proizvodnem procesu EUV (Extreme Ultraviolet Lithography), ki bo po ocenah številnih strokovnjakov dobesedno revolucioniral področje izdelave elektronskih komponent. Čeprav bo novost predstavljena decembra letos, bo za množično prodajo nared v prvem četrtletju naslednjega leta, kar pomeni, da bomo prve telefone opremljene z njim ugledali še pred naslednjim poletjem.

Sočasno s procesorjem Snapdragon 875G bo podjetje Qualcomm ponudilo v prodajo še mobilni procesor Snapdragon 435G. Slednji bo prav tako prinesel podporo za mobilna omrežja 5G, le da bo namenjen pametnim mobilnim telefonom srednjega cenovnega razreda. Več o procesorjih Snapdragon 875G in Snapdragon 435G pa bo razkritega že letos jeseni.


Prijavi napako v članku