Računalništvo, telefonija
03.12.2009 12:03
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi QNAP za vašo 19” omaro

Novi QNAP za vašo 19'' omaro
Novi QNAP za vašo 19'' omaro

Podjetje QNAP, ki je eno vodilih svetovnih proizvajalcev omrežnih podatkovnih strežnikov (NAS), je izdelalo nov strežnik z imenom TS-410U. Gre za strežnik za vgradnjo v 19” strežniško omaro, črka U v imenu pa nam pove, da bo v omari zavzel višino samo 1U. Omogoča vgradnjo štirih diskov, QNAP pa ima glede na potrebe še dva podobna strežnika, nekoliko zmogljivejšega TS-419U ter najmočnejšega TS-439U, ki ga lahko naročite z enim ali dvema napajalnikoma. Za tiste z večjimi potrebami je na voljo model z osmimi diski TS-809U-RP. Vsi imajo vgrajeni po dve gigabitni mrežni kartici in omogočajo različna RAID polja.

Model TS-410U je namenjen manjšim podjetjem, ki ga lahko uporabijo kot podatkovni strežnik za skupno rabo, za izdelavo varnostnih kopij z drugih strežnikov ali kot nadomestilo tračne enote. Če že uporabljate katerega od Qnapovih strežnikov, lahko zaradi ugodne cene model TS-410U postane vaš dodatni arhivski strežnik v oddaljenem podatkovnem centru, kamor se ponoči samodejno prenašajo spremembe s prvega strežnika.

Strežnik uporablja Qnapov novejši operacijski sistem v3, ki temelji na zanesljivi Linux platformi in uporablja prijazen in pregleden uporabniški vmesnik z Ajax tehnologijo. Sistem ima vgrajenih precej uporabnih servisov, iSCSI target, FTP strežnik za izmenjavo velikih datotek, spletni strežnik Apache s podporo za Joomlo, WordPress in podatkovne baze MySQL, multimedijski strežnik, podporo za iTunes in povezljivost z MAC operacijskimi sistemi, možnost videonadzora s povezavo do štirih IP kamer, možnost obveščanja o stanju sistema preko elektronske pošte ali SMS in drugo.

Inženirji so spet dokazali, da znajo prisluhniti strankam in izdelati kvalitetne strežnike za vse segmente in potrebe. Navsezadnje to dokazujejo tudi številne nagrade za kvaliteto, ki jih Qnapovi strežniki prejemajo povsod po svetu. Več na www.qnap.si.


Prijavi napako v članku