Igre
10.05.2021 08:25

Deli z drugimi:

Share

Novi procesor za pospešitev proizvodnje konzole PlayStation 5?

Nove igralne konzole PlayStation 5 naj bi bile opremljene z naprednejšimi procesorji.
Nove igralne konzole PlayStation 5 naj bi bile opremljene z naprednejšimi procesorji.

Ljubitelji iger so konec lanskega novembra končno dočakali prihod ene izmed najbolj pričakovanih igralnih konzol vseh časov – Sony PlayStation 5. Povpraševanje po njej je precej večje od pričakovanj. Od začetka prodaje novosti pa do konca letošnjega marca je računalniškemu gigantu skupno uspelo prodati kar 7,8 milijona igralnih konzol. Če bi bilo na voljo več igralnih konzol PlayStation 5, so poznavalci prepričani, da bi podjetju Sonyju še vedno uspelo prodati vse konzole.

Če bo šlo vse po načrtih, pa bodo pri podjetju Sony kmalu povečali proizvodnjo priljubljene igralne konzole PlayStation 5. To naj bi dosegli s pripravo novega procesorja. Medtem ko je zdajšnji procesor AMD izdelan s pomočjo 7-nanometrske tehnologije, bo novi izdelan s pomočjo 6-nanometrske tehnologije. Uporaba naprednejše proizvodne tehnologije bo namreč omogočala izdelavo več procesorskih jeder na eni silicijevi plošči, kar posledično pomeni več procesorjev.

Novi procesor za igralno konzolo PlayStation 5 naj bi za podjetje Sony izdelalo podjetje TMSC. Slednje ima napreč na voljo vso tehnologijo, ki je potrebna za prehod iz 7-nanometrske proizvodne tehnologije procesorjev na 6-nanometrske tehnologije. Pri podjetju TMSC naj bi novi proizvodni proces zagnali v drugem tromesečju letošnjega leta, kar pomeni, da bodo prvi procesorji nared za vgradnjo v igralne konzole PlayStation 5 še pred koncem letošnjega leta.

Trenutno še ni znano, kakšne prednosti bo prinesla uporaba procesorjev izdelanih s pomočjo 6-nanometrske tehnologije. Mnogi poznavalci so prepričani, da se bo po vsej verjetnosti nekoliko povečala zmogljivost procesorjev ob hkratnemu zmanjšanju porabe električne energije. Več o novih procesorjih za igralno konzolo PlayStation 5 pa naj bi bilo znanega kmalu.


Prijavi napako v članku