Strojna oprema
13.01.2009 08:22

Deli z drugimi:

Share

Novi preklopni računalniki classmate PC

Več lokalnih proizvajalcev osebnih računalnikov je predstavilo preklopne računalnike classmate PC na temelju Intelovih tehnologij. Novi računalniki dopolnjujejo obstoječo ponudbo računalnikov classmate PC, ki so zasnovani za potrebe osnovnošolcev po vsem svetu.

Nova prilagodljiva oblika, zasnovana na tehnologijah podjetja Intel, omogoča hiter preklop iz klasične oblike prenosnih računalnikov v način tabličnih računalnikov z zaslonom, občutljivim na dotik. Zasnova z možnostjo vrtenja za 180 stopinj, vrtljivo kamero in zaslonom, občutljivim na dotik, po podatkih raziskave, opravljene med učitelji in učenci, spodbuja prilagodljivo interakcijo v učilnici. Tako že obstoječa oblika računalnikov classmate PC kot nova preklopna zasnova temeljita na etnografskih raziskavah in povratnih informacijah iz pilotnih programov na razvitih in razvijajočih se trgih.

Classmate PC so namensko razviti in cenovno dostopni prenosni računalniki (netbooks), ki temeljijo na Intelovi arhitekturi in procesorjih Intel Atom. Računalniki so dovolj majhni in lahki, da jih lahko prenašajo tudi otroci. Opremljeni so s tipkovnico, odporno na vodo, in odporni na tresljaje ter morebitne padce. V tabličnem načinu je na voljo posebna funkcija (palm rejection), ki otroku omogoča bolj naravno pisanje, saj lahko postavi dlan na zaslon.


Prijavi napako v članku