Igre
01.06.2021 10:28

Deli z drugimi:

Share

Novi Nintendo Switch kmalu med nami?

Novi Nintendo Switch naj bi bil naprodaj že septembra.
Novi Nintendo Switch naj bi bil naprodaj že septembra.

Številni spletni viri kažejo na to, da se bo proizvodnja novega modela prenosne konzole Nintendo Switch pričela že v mesecu juliju. Tu bo dejansko šlo za naprednejšo različico sicer zelo priljubljene prenosne igralne konzole. Ta bo namreč opremljena s precej boljšim zaslonom, hkrati pa bo tudi precej bolj interaktivna. Na žalost zaenkrat še ni na voljo podrobnosti o tem, kako bo konzola izgledala in kakšna bo strojna oprema. Kljub temu pa številni spletni viri navajajo, da NIntendo pripravlja zanimivo napravo.

Poznavalci napovedujejo, da bi lahko bila nova igralna konzola Switch opremljena z zaslonom OLED, medtem ko zdajšnja razpolaga z zaslonom LCD. To v praksi pomeni, da bi lahko novost ponudila celo ločljivost 4K pri igranju računalniških iger. Zato bo novost po vsej verjetnosti opremljena s procesorjem Tegra X1+, ki bo ponujal precej večjo zmogljivost v primerjavi z modelom, ki je vgrajen v zdajšnji različici igralne konzole Nintendo Switch. To v praksi pomeni, da bi lahko novost podpirala napredno tehnologijo Nvidia DLSS.

Izboljšav naj bi bil seveda deležen tudi novi podstavek, ki naj bi bil opremljen s procesorjem podjetja RealTek z namenom upravljanja visokoločljivih vsebin. Glede na spletne govorice naj bi nova prenosna igralna konzola Switch lahko na televizor izrisovala slike do ločljivosti 4K. Novost naj bi bila po vsej verjetnosti naprodaj že septembra letos.


Prijavi napako v članku