Telefonija
17.02.2009 05:42

Deli z drugimi:

Share

Novi mobilniki iPhone do poletja?

Vsi dobro vemo, da je mobilni telefon iPhone tako rekoč čez noč med kupci širom sveta povzročil pravo “nakupovalno” evforijo, saj je bilo v samo nekaj mesecih prodanih več kot milijon naprav. Kmalu naj bi se povpraševanje po priljubljenih napravah še povečalo, saj naj bi Apple najkasneje do poletja ponudil v prodajo dva nova modela priljubljenega mobilnika.

Za uporabnike s plitkejšimi žepi naj bi podjetje iz Cupertina pripravilo iPhone tržne vrednosti slabih sto dolarjev, ki v primerjavi z zdajšnjimi modeli ne bo vseboval vseh funkcionalnosti. Kupci naj bi bili prikrajšani za hitro brezžično povezavo 3G in navigacijski sistem GPS. Za shranjevanje podatkov naj bi bilo na voljo do osem gigabajtov pomnilnika.

Mobilni telefoni iPhone cenovnega razreda med dvesto in tristo dolarji pa bodo za shranjevanje ničel in enic ponujali do 32 gigabajtov prostora. Novici bodo bogatejši tudi za prenovljeno digitalno kamero, ki bo omogočala zajemanje kakovostnih posnetkov in prenovljenim zaslonom višje ločljivosti. Pri tem velja omeniti, da podjetje Apple še ni uradno potrdilo prihod novih modelov iPhona na trg. Po vsej verjetnosti je “uhajanje” novic o novincih le dobro načrtovana marketinška akcija računalniškega giganta, katerim smo bili že priča v preteklosti.


Se nam obetajo novi modeli iPhona?


Prijavi napako v članku