Računalništvo, telefonija
11.11.2020 06:51

Deli z drugimi:

Share

Novi MacBook Air s procesorjem Apple M1

Avtonomija delovanja novega prenosnika Apple MacBook Air znaša kar 18 ur.
Avtonomija delovanja novega prenosnika Apple MacBook Air znaša kar 18 ur.

Podjetje Apple je s svojim lastnim procesorjem M1 opremilo prenovljeni prenosni računalnik MacBook Air, ki navdušuje v vseh pogledih. Novost naj bi bila kar trikrat zmogljivejša v primerjavi s prenosnimi računalniki z operacijskim sistemom Windows in do 98 odstotkov zmogljivejša v primerjavi s prenosniki, ki so bili na voljo v zadnjem letu dni. Poleg tega je podjetju Apple z novim procesorjem uspelo doseči tudi precej daljšo avtonomijo delovanja lastnega prenosnika.

Prenovljeni Apple MacBook Air bo na voljo z zaslonom Retina s 33,8-centimetrsko oziroma 13,3-palčno diagonalo in podpor za barvno paleto P3 Wide Color. Strojna oprema novosti pa bo poleg procesorja Apple M1 obsegala še do 16 gigabajtov sistemskega pomnilnika in pogon Solid State kapacitete do dveh terabajtov. Tu je seveda na voljo tudi bralnik prstnih odtisov in podatkovni vmesniki Thunderbolt USB. Ker novost temelji na osnovi procesorja s sredicami ARM ne preseneča, da napolnjena baterija zadošča za do 18 ur avtonomije delovanja, kar je bistveno več od konkurence.

Prenovljeni prenosni računalniki Apple MacBook Air torej navdušujejo tako po zmogljivem delovanju kot tudi po zelo dolgi avtonomiji delovanja. Novinci bodo tako na voljo za prednaročilo in seveda ne bodo poceni. Za vstopno različico novosti opremljeno z 256 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov je treba odšteti 1.159 evrov, za zmogljivejšo različico s 512 gigabajtnim pogonom Solid State pa kar 1.429 evrov.


Prijavi napako v članku