Računalništvo, telefonija
30.05.2019 07:44

Deli z drugimi:

Share

Novi iPod Touch presenetil vse!

Večpredstavnosti predvajalnik Apple iPod Touch je po štirih letih le doživel prenovo.
Večpredstavnosti predvajalnik Apple iPod Touch je po štirih letih le doživel prenovo.

Prenosni predvajalniki pred koncem leta 2001 niso bili tako razširjeni kot danes, saj so bili relativno dragi in polni omejitev. Vse pa se je spremenilo 23. oktobra 2001, ko je Apple predstavil napravo, ki je dobesedno spremenila svet. Seveda govorimo o prenosnem predvajalniku glasbe iPod, ki je v navezi s storitvijo iTunes spremenil celotno glasbeno industrijo. Medtem ko je klasični iPod že del zgodovine, podjetje Apple njegovega naslednika iPod Touch ni posodobil že vse od leta 2015. To je tudi razlog, zakaj je javnost presenetila novica, da so pri podjetju Apple ponudili v prodajo povsem prenovljeni iPod Touch, kar dejansko pomeni, da ga računalniški gigant ni še povsem odpisal.

Sedma generacija večpredstavnostnega predvajalnika Apple iPod Touch je povsem enaka njegovemu predhodniku, vključno s 10,2-centimetrskim oziroma 4-palčnim zaslonom in gumbom »domov« brez bralnika prstnih odtisov. V njegovi notranjosti pa najdemo zmogljiv procesor A10 Fusion, ki ga sicer najdemo tudi v pametnih mobilnih telefonih iPhone 7 z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 32 gigabajtov, 128 gigabajtov in 256 gigabajtov. To pomeni, da bo zlahka kos tudi nekoliko zahtevnejšim opravilom.

Novi iPod Touch vsaj po podatkih podjetja Apple nudi dvakrat zmogljivejši procesor in do trikrat boljšo grafično zmogljivost kot njegov predhodnik. Na novincu je pričakovano prednameščen mobilni operacijski sistem iOS 12. To pomeni, da so podprte možnosti, kot so FaceTime in ARKites, pri čemer je slednja namenjena razširjeni resničnosti. V Združenih državah Amerike lahko vstopni model novega predvajalnika iPod Touch kupimo že za preračunanih 178 evrov. Nekoliko zmogljivejši model kapacitete 128 gigabajtov je vrednoten na preračunanih 268 evrov, najzmogljivejši model z 256 gigabajti prostora pa je vrednoten na 358 evrov, kar je precej za drago glede na to, da gre zgolj za večpredstavnosti predvajalnik.


Prijavi napako v članku