Telefoni
03.02.2017 08:07

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone bo poganjal 64-bitne aplikacije

Največja novost novega iOSa bo nedvomno novi datotečni sistem Apple File System (apfs)!
Največja novost novega iOSa bo nedvomno novi datotečni sistem Apple File System (apfs)!

Verjetno ni več skrivnost, da je večina svetovnih medijev in navdušencev nad mobilnimi napravami podjetja Apple s pogledi že usmerjena na letošnjo jesen. V letošnjem letu smo namreč zabeležili 10. obletnico začetka prodaje telefona iPhone, in zato bo vsaj po neuradnih informacijah Apple v novi iPhone vključil kar nekaj novitet. Aluminijasto ohišje naj bi zamenjalo steklo, gumb oziroma ploščica »domov« naj bi bila vgrajena pod površino stekla, za brezžično polnjenje baterije pa bo na voljo napreden sistem. Čeprav so si informacije glede pametnega mobilnega telefona iPhone 8 na spletu zelo nasprotujoče verjamemo, da se bo podjetje Apple pri pripravi novosti še posebej potrudilo.

Poleg posodobljenega telefona iPhone bo podjetje Apple pripravilo še povsem novi mobilni operacijski sistem iOS, in sicer različico 10.3. Čeprav naj bi ta s saboj prinesel kar nekaj novosti, bo ena izmed največjih novosti nedvomno privzeta podpora za 64-bitne mobilne aplikacije. Ta podpora je bila sicer zagotovljena že s pripravo mobilnega operacijskega sistema iOS 7 in pametnega mobilnega telefona iPhone 5S. S pripravo pametnega mobilnega telefona iPhone 8 pa naj bi podjetje Apple povsem opustilo podporo za 32-bitne mobilne aplikacije. To pomeni, da klasičnih 32-bitnih aplikacij ne bo več mogoče poganjati na novem pametnem mobilnem telefonu iPhone. Odprava 32-bitnih aplikacij bo marsikateri programski hiši zagotovo povzročila kar nekaj težav, saj ti za razvoj novih različic njihovih aplikacij nimajo več veliko časa, saj bo novi iPhone naprodaj že letošnjo jesen.

Kot pa smo že poročali (http://bit.ly/Apple-iOS-10-3), bo novi mobilni operacijski sistem iOS 10.3 uporabnikom mobilnih naprav Apple prinesel še vrsto drugih uporabnih novosti. Med njimi izstopa tudi novi datotečni sistem, ki je javnosti poznan kot Apple File System (apfs). Ta naj bi prinesel stabilnejše in predvsem hitrejše delovanje Appplovih mobilnih naprav, saj ga podjetje Apple že kar nekaj časa uporablja na področju osebnih računalnikov. Ta bo prinesel še težko pričakovano možnost Theater Mode, ki bo omogočila zatemnitev uporabniškega vmesnika in izključitev sporočil s strani aplikacij. Poleg tega bo novi iOS 10.2 prinesel še nujno potrebne popravke za povezavo z brezžičnimi slušalkami AirPods, še večjo integracijo z uporabnima možnostima 3D Touch in CarPlay ter še bogato paleto drugih manjših sprememb.


Prijavi napako v članku