Telefoni
29.08.2016 09:16

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone 7S brez gumba domov! Resničnost ali izmišljotina?

Novi iPhone 7S brez gumba domov! Resničnost ali izmišljotina?
Novi iPhone 7S brez gumba domov! Resničnost ali izmišljotina?

Medtem ko že vsi nestrpno pričakujemo prihod novega iPhona 7, nekateri že razmišljajo o njegovem nasledniku iPhonu 7S. Medtem ko je še mnogo neznank okrog modela 7 – priključek za slušalke, ekran, baterija – najbolj zagreti “Applovci” že razmišljajo kako bo izgledal model 7S. Tisto, kar naj bi prineslo največji šok je odstranitev gumba “Domov”. To sicer je govorica, ki smo jo že slišali, vendar sedaj portal Bloomberg trdi, da ima precej zaupne vire z informacijami iz prve roke. Dodatnih podrobnosti ne navajajo, bi pa naj iPhone 7S velik poudarek dal predvsem na ekran ter tehnologijo ultrasonične frekvence za identifikacijo prstnega odtisa.

Te govorice nekako sovpadajo s preteklimi, ki so že nakazovale, da naj bi prihajajoči iPhone imel čitalec prstnih odtisov vgrajen v ekran, kar bi posledično pomenilo večji ekran. Sliši se precej ambiciozno, vendar se spomnimo na napovedi o iPhonu 7, kot zelo skromni nadgradnji iPhona 6S. Če bo sicer pravljično število 7 za Apple zgolj neke vrste prehod na 7S, potem lahko od modela 7S pričakujemo velike stvari. Še posebej, če se zavedamo, da bo Apple s tem telefonom zaokrožil deseto obletnico.

Gumb “Domov” naj bi pri novem modelu 7 postal “pressure-sensitive”, torej občutljiv na pritisk, kar bi pomenilo precejšen preskok iz fizičnega “klika”. Ravno zato nekateri umirjajo situacijo in trdijo, da odsotnost gumba “Domov” pri iPhonu 7S ni tako revolucionarna sprememba kot nekateri pravijo (če bo do nje sploh prišlo). Priključek za slušalke oz. odsotnost tega je že nekoliko bolj verjetna opcija, vendar bi “”pressure-sensitive” gumb “Domov” lahko morda bila stopniška bližje k popolni odstranitvi gumba.

Kakorkoli že, kmalu bomo izvedeli kakšen bo ta zloglasni iPhone 7, medtem ko bomo na iPhone 7S najverjetneje še morali počakati kakšno leto. Z gumbom “Domov” ali brez, iPhone 7S bi naj bil velik “boom” ob svojem prihodu, saj strokovnjaki napovedujejo ukrivljen ekran in stekleno ohišje. Vendar spet nove govorice ali realnost?

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku