Računalništvo, telefonija
19.09.2016 07:07
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone 7 prvi v roke dobili Avstralci, a tudi tokrat ni šlo brez razočaranih kupcev

Mnogi uporabniki so kljub večdnevnem čakanju na prostem na koncu ostali brez svojega iPhona 7!
Mnogi uporabniki so kljub večdnevnem čakanju na prostem na koncu ostali brez svojega iPhona 7!

Družba Apple je pred kratkim pričela s prodajo novih pametnih mobilnih telefonov iPhone 7 v 25. izbranih državah širom sveta, pri čemer so ga prvi v roke prejeli kupci v Sydneyju v Avstraliji. Prvi lastniki novih pametnih mobilnih telefonov podjetja Apple, ki so na novo napravo čakali tudi po več dni pod milim nebom ali pa so za to plačali drugim, navdušenja niso skrivali, saj gre po njihovem prepričanju za napravo, ki je daleč pred konkurenco. Ta je namreč v primerjavi z njegovim predhodnikom opremljen z večjo količino vgrajenega pomnilnika, vodoodpornim ohišjem, odsotnostjo 3,5-milimetrskega priključka za slušalke in na dotik občutljivim gumbom domov. Poleg tega tu najdemo še dve digitalni kameri za iPhone 7 Plus in znatno zmogljivejši štirijedrni procesor.

Kljub veliki evforiji tudi tokrat ni šlo brez razočaranih kupcev, ki so v vrstah pred trgovinami stali že več dni. Ti so namreč ostali brez posebne različice pametnega mobilnega telefona iPhone 7 Jet Black, saj je bil ta že povsem razprodan v predprodaji. Čeprav je družba Apple že pred začetkom prodaje tudi uradno sporočila, da omenjeni model pametnega mobilnega telefona iPhone 7 ne bo na voljo za kupce v trgovinah, so kupci vseeno verjeli, da temu ni tako. Za nekatere kupce pa je v določenih prodajalnah širom sveta zalog zmanjkalo že v nekaj minutah.

Zanimanje za nova telefona je dejansko preseglo vsa pričakovanja, vključno s pričakovanji družbe Apple. Poleg tega sta ameriška mobilna operaterja Sprint in T-Mobile pred kratkim sporočila, da so prednaročila za iPhone 7 občutno višja od tistih za predhodno različico, čeprav kakšnih večjih novosti tu sploh ni na voljo. Na posebno različico pametnega mobilnega telefona iPhone 7 Jet Black pa bo potrebno počakati do dva meseca.

Slovenci bomo na svoj račun prišli 23. septembra, saj bosta pametna mobilna telefona iPhone 7 in iPhone 7 Plus naprodaj tudi pri nas. Novinca bo »uradno« mogoče kupiti pri družbah Si.mobil in Telekom Slovenije, čeprav verjamemo, da bo ta naprodaj tudi pri drugih ponudnikih mobilne telefonije. Čeprav uradne cene novosti še niso bile razkrite, nova pametna mobilna telefona iPhone 7 seveda ne bosta poceni, saj naj bi bilo za vstopno različico potrebno odšteti okoli 840 evrov. Okvirni cenik novincev pa si lahko ogledate na povezavi bit.ly/iPhone-7-Slovenija.


Prijavi napako v članku