Telefoni
10.05.2016 11:03
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone 7 bo za marsikoga razočaranje

Pametni mobilni telefon Apple iPhone 7s naj bi prinesel veliko uporabnih novosti!
Pametni mobilni telefon Apple iPhone 7s naj bi prinesel veliko uporabnih novosti!

Francoski spletni vir nowhereelse.fr, ki je v preteklosti že uspešno napovedal končen izgled pametnih telefonov Galaxy S6, S7, Note 5, iPhone 6S in iPhone SE, je predstavil posnetke kako naj bi zgledal novi iPhone 7. Potencialni kupci lahko pametni telefon pričakujejo letos jeseni vendar pa, kot kažejo neuradne informacije, bo novi iPhone prej razočaral kot navdušil.

Applov cikel posodabljanja pametnega telefona je v preteklosti bil naravnan tako, da se je na vsaki dve leti predstavila oblikovna posodobitev. Leta 2010 so pri Applu tako predstavili iPhone 4, ki se je zaradi steklenega ohijša bistveno razlikoval od iPhone 3GS. Leta 2012 so pri iPhone 5 stekleno ohišje zamenjali za aluminij. Povečala se je tudi dimenzija zaslona. Največja sprememba se je odvila leta 2014. Pri Applu so prvič predstavili kar dva nova modela iPhone 6 in 6 Plus. Oba v novi obliki in z večjimi zasloni. Prodaja je posledično poletela v nebo. Trenutna generacija iPhone 6S in 6S Plus ne predstavlja pričakovano ni prinesla sprememb na področju končne oblike a kot zdaj kaže, to velja tudi za prihajajoči model iPhone 7.

Po najnovejših neuradnih informacijah naj bi iPhone 7 bil povsem identičnih dimenzij kot trenutna različica iPhone 6S. Oblikovno tako ni pričakovati večjih sprememb. Slednje bi predstavljalo veliko razočaranje in hkrati potrdilo številnim skeptikom, da se pri Applu ne zavedajo položaja v katerem so se znašli. Spomnimo samo na predstavitev modela iPhone SE, ki je oblikovno povsem enak modelu iPhone 5 iz leta 2012 in spominmo na reakcije, ki so sledile objavi prvim slabšim poslovnim rezultatom po več kot 13 letih. Novi iPhone 7 bi moral ta trend obrniti a kot kaže se to ne bo zgodilo.

Pri Applu naj bi odstranili pasove na hrbtni strani, ki so tam zaradi anten. Prav tako se po določenih govoricah ukinja tudi priključek za slušalke. Oboje je dobrodošla sprememba vendar pa je vprašanje ali bo dovolj za uporabnike, ki se odločajo za nakup. Pričakovati gre tudi hitrejši procesor in ostale izboljšane tehnične specifikacije. A kot je postalo že zdavnaj jasno, tehnične specifikacije niso primarni razlog zakaj se večina uporabnikov odloči za nakup pametnega telefona.

Pričakovano razočaranje že sili applove navdušence, in nekatere medije, da svojo pozornost osredotočajo na iPhone, ki bo predstavljen leta 2017. To bo 10 obletnica iPhona in upravičeno se od Appla pričakuje, da bo predstavil pametni telefon, ki bo te obletnice vreden.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku