Tablični računalniki
22.08.2014 13:41

Deli z drugimi:

Share

Novi iPad Air vendarle z večjo količino pomnilnika?

Tablični računalnik iPad Air 2 naj bi bil vsaj za razred boljši od njegovega predhodnika!
Tablični računalnik iPad Air 2 naj bi bil vsaj za razred boljši od njegovega predhodnika!

Zanesenjaki spletnega portala Bloomberg so pred kratkim potrdili, da so od zanesljivih virov blizu podjetja Apple prejeli zagotovilo, da je računalniški gigant že zagnal množično proizvodnjo nove generacije tabličnega računalnika iPad Air (bit.ly/Apple-iPad-Air-2). Zanesenjaki spletnega portala TechNews pa so nedavno pridobili še informacijo, da bo novost zagotovo opremljena z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika, kar je seveda precej manj od tablic, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Android ali Windows. Kljub temu naj bi vgrajena količina sistemskega pomnilnika povsem zadoščala tudi za najzahtevnejše naloge.

Novi Applov operacijski sistem iOS bo razpolagal s sistemom za nadvse racionalno uporabo sistemskega pomnilnika, kljub temu pa bo dodatna količina pomnilnika uporabnikom prinesla vrsto prednosti. Med njimi bo zagotovo izstopala možnost hitrejšega zagona programov, saj bodo ti zaradi večje količine pomnilnika lahko odprti »v ozadju«. Tablični računalnik Apple iPad Air 2 naj bi bil opremljen s kakovostnejšim zvočniškim sistemom, digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in procesorjem Apple A8. Novost naj bi tehtala 484 gramov in naj bi bila opremljena celo z bralnikom prstnih odtisov Touch ID. Piko na i pa naj bi dal še premaz zaslona proti bleščanju, saj bomo lahko tablični računalnik iPad Air 2 brez težav uporabljali tudi na terenu ob močnejši dnevni svetlobi.

Proti koncu leta pa naj bi podjetje Apple zagnalo še množično proizvodnjo manjšega tabličnega računalnika iPad 3 Mini, ki naj bi za preračunavanje podatkov uporabljal procesor A8, količina vgrajenega pomnilnika pa bo žal znašala le en gigabajt. Ker bo novost za kar 30 odstotkov tanjša od njegovega predhodnika, so mnogi poznavalci prepričani, da ga bo Apple opremilo kar z oznako Air. Tablični računalnik iPad Mini Air naj bi v debelino meril le 5,25 milimetrov in bo s tem vzelo lovoriko najtanjše tablici Samsung Galaxy Tab S 8.4, ki v debelino meri le 6,6 milimetrov.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku