Računalništvo, telefonija
04.02.2019 06:51

Deli z drugimi:

Share

Novi iOS 13 morda ne bo na voljo za starejše Applove naprave

Novi iOS 13 bo po vsej verjetnosti namenjen zgolj uporabnikom novejšim mobilnih naprav Apple.
Novi iOS 13 bo po vsej verjetnosti namenjen zgolj uporabnikom novejšim mobilnih naprav Apple.

Pred kratkim smo se razpisali o prihajajočem Applovem mobilnem operacijskem sistemu iOS 13, ki bo po vsej verjetnosti naprodaj jeseni in sicer s pričetkom prodaje nove generacije pametnih mobilnih telefonov iPhone. Od novosti se pričakuje veliko, saj naj bi prinesla težko pričakovani način Dark Mode, ki je že kar nekaj časa na voljo uporabnikom operacijskega sistema macOS, in sicer od različice Mojave. Ta način bo omogočil boljšo uporabniško izkušnjo v nočnem času in ob zmanjšani svetilnosti, poleg tega pa bo pripomogel še k nekoliko višji avtonomiji delovanja.

Tu bomo našli še izboljšan CarPlay oziroma uporabniški vmesnik, ki je mišljen za večpredstavnostni sistem sodobnih avtomobilov. Veliko posodobitev bo na voljo tudi za uporabnike Applovih tabličnih računalnikov iPad, saj bodo ti dežni nekoliko spremenjenega grafičnega vmesnika, možnost hitrejšega pregledovanja vsebine in sistem za enostavnejše uporabljanje s podatki, shranjenimi tako na notranjem pomnilniku tabličnega računalnika kot računalništvu v oblaku. Novi iOS 13 naj bi uporabnikom tabličnih računalnikov iPad prinesel celo večopravilnost, ki bo omogočala poganjanje dveh aplikacij sočasno, eno zraven druge.

Kot pa vse kaže novi iOS 13 podjetja Apple ne bo na voljo vsem uporabnikom, ki trenutno poganjajo iOS 12. Glede na spletne govorice novost ne bo moč namestiti na pametne mobilne telefone iPhone 5S, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S in iPhone 6S Plus, kar bo zagotovo razočaralo številne. Kot vse kaže se bo slabo godilo tudi uporabnikom tabličnih računalnikov iPad in večpredstavnostnih naprav iPod touch. Novi iOS 13 namreč po vsej verjetnosti ne bo moč namestiti na tablične računalnike iPad mini 2, iPad mini 3, iPad Air, iPad Air 2 in morda celo na iPad mini 4 ter na večpredstavnostni predvajalnik iPod touch šeste generacije. S to potezo naj bi pri podjetju Apple poskušali uporabnike starejših mobilnih naprav »prisiliti« v nakup novejših, ki pa žal prinašajo le malo izboljšav.

Več informacij o novem Applovem mobilnem operacijskem sistemu iOS 13 bo razkrito v okviru Applove razvojne konference Worldwide Developers Conference (WWDC). Vključno z omejitvami, ki jih bo računalniški gigant postavil.


Prijavi napako v članku