Triki in nasveti
01.12.2011 09:03
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Google Maps za Android omogoča navigacijo znotraj stavb

Z aplikacijo Google Maps 6.0 se bomo težko izgubili!
Z aplikacijo Google Maps 6.0 se bomo težko izgubili!

Letališča in nakupovalni centri se borijo med seboj z vse kakovostnejšo ponudbo, ki se odseva v restavracijah, butikih, frizerskih salonih in podobno. Ker njihove površine merijo tudi več sto kvadratnih metrov, ponavadi izgubimo zelo veliko časa v iskanju priljubljene trgovine ali restavracije. Uporabniki naprav Android teh težav ne bodo imeli več. Podjetje Google je namreč predstavilo šesto različico aplikacije Google Maps za Android, ki med drugim omogoča še navigacijo znotraj stavb.

Aplikacija Google Maps 6.0 za navigacijo znotraj stavb koristi prednosti storitve »My location«. Ključna prednost storitve My location pred sistemom GPS je ta, da deluje dobro tudi, ko smo znotraj stavb in pri tem porabi relativno malo električne energije. Natančnost določitve lokacije se tu giba med 0,4 in 4,8 odstotki. Tu zadošča, da vtipkamo želeno lokacijo, za vse ostalo pa poskrbi aplikacija Google Maps 6.0.

Pri navigaciji nam bo zelo v pomoč še funkcionalnost “Automatic Floor Detection“. Ta poskrbi, da se nam na zaslonu vedno izriše pravo nadstropje. Novo funkcionalnost aplikacije Google Maps 6.0 bomo seveda lahko preizkusili le onkraj luže in na Daljnem vzhodu. Kdaj bo ta na voljo še za Evropejce, ni znano. Med čakanjem pa si lahko ogledamo videoposnetek uporabe aplikacije Google Maps 6.0 za navigacijo znotraj stavb na spletnem naslovu http://goo.gl/SvjKm. Uporabna zadeva, mar ne?


Prijavi napako v članku