Računalništvo, telefonija
16.03.2018 08:02

Deli z drugimi:

Share

Novi brskalnik Firefox se nedvomno splača preizkusiti!

Novi Firefox vam bo zagotovo polepšal uporabniško izkušnjo na spletu.
Novi Firefox vam bo zagotovo polepšal uporabniško izkušnjo na spletu.

Obvestila, ki nam jih posredujejo spletne strani, znajo biti včasih zelo koristna. Nekoliko manj učinkovit način pa je kako nas spletne strani o tem obveščajo. Zaradi tega smo običajno bombardirani z vsemi mogočimi obvestili, vse kar dejansko želimo pa je le obvestila o zadnjih novostih. Na srečo je organizacija Mozilla uporabnikom njegovega spletnega brskalnika Firefox priskočila na pomoč. Najnovejši spletni brskalnik Firefox 59 namreč uporabnikom daje možnost popolnega blokiranja zahtev za obvestila.

Uporabniki lahko odslej naročijo spletnemu brskalniku popolno blokado zahtevkov za obvestila, vključno z zahtevami za lokacijo ali pridobitev seznama strojne opreme računalnika. Nova možnost je privzeto vključena, saj je po mnenju programerjev organizacije Mozilla koristna. Če bomo želeli to možnost izključiti bomo morali globoko v nastavitve (pod dovoljenja), verjamemo, da to ne bo potrebno.

Spletni brskalnik Mozilla Firefox 59 je prav tako opremljen s pogonom Quantum, kar pomeni, da zna uporabljati večje število procesorskih jeder. Za optimalno uporabo novosti pa je treba razpolagati s procesorjem z vsaj štirimi procesorskimi sredicami ter osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika. To so na srečo specifikacije, ki jih ima že večina uporabnikov osebnih računalnikov. Pogon Quantum namreč lahko uporablja do 70 odstotkov uporabnikov spletnega brskalnika Firefox, in sicer na računalnikih z operacijskimi sistemi Windows 10, Windows 8 in Windows 7 in grafičnimi karticami Intel, AMD ali Nvidia.

Novi Firefox je že na voljo za prenos na spletnem naslovu http://bit.ly/Mozilla-Firefox-RN in je bil seveda že preveden v slovenščino. V primeru težav pa vam bodo na pomoč priskočili strokovnjaki foruma Računalniških novic (http://bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku