Telefonija
24.03.2024 13:15

Deli z drugimi:

Share

Novi Android 15 s podporo za satelitske povezave

Podjetje Google je ponudilo v prenos drugo zgodnjo različico novega mobilnega operacijskega sistema Android 15. Ta med drugim prinaša podporo za satelitske povezave.

Podjetje Google je v drugi polovici februarja letos najavilo prihod prve zgodnje različice operacijskega sistema Android 15. Novosti mobilnega operacijskega sistema Android 15 očem niso takoj vidne. To seveda ne pomeni, da niso bile vgrajene ali da niso pomembne. Med vsemi pa najbolj izstopa funkcije HDR/SDR, Ta dejansko poskrbi, da uporabnik lahko spreminja svetilnost obvestil neodvisno od svetilnosti zaslona. Poleg tega lahko hitra sporočilna okna sprožijo vibracijo.

Nedavno pa je podjetje Google ponudilo v prenos drugo zgodnjo različico novega mobilnega operacijskega sistema Android 15. Ta seveda odpravlja številne pomanjkljivosti njegovega predhodnika. Poleg tega je prinesla še eno nadvse zanimivo možnost, in sicer podporo za satelitske povezave. Tu gre za napreden grafični vmesnik, ki uporabnikom omogoča enostavnejšo povezavo s satelitsko navigacijo, ko mobilno omrežja in dostop do svetovnega spletan nista mogoča. Za to bo seveda potreba razpolagati s pametnim mobilnim telefonom, ki ima zagotovljeno podporo za satelitske povezave.

Druga zgodnja različica mobilnega operacijskega sistema Android 15 prinaša še vrsto drugih novitet. Med njimi najdemo možnost prikazovanja aplikacij na manjših zaslonih prepogljivih telefonov ter možnost upravljanja z naprednimi možnostmi pri prikazovanju videoposnetkov. Med drugim pa je bila dodana tudi možnost deljenja zvočnih posnetkov.

Druga zgodnja poskusna različica mobilnega operacijskega sistema Android je že na voljo za prenos. Ta je seveda na voljo za novejše pametne mobilne telefone Google, in sicer Pixel 8 in 8 Pro. Na srečo ga lahko namestimo tudi na starejše Googlove mobilne telefone Pixel. Med njimi najdemo modele Pixel 6, 6a in 6 Pro. Povezave za prenos so na voljo spodaj.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847