Računalništvo, telefonija
01.05.2011 13:16

Deli z drugimi:

Share

Novi AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G: hiter in svetel

Podjetje Nikon Europe danes predstavlja nov standardni svetlobno močni objektiv s hitro zaslonko f/1.8 – AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G. Objektiv, namenjen Nikonovim fotoaparatom formata FX, premore povsem novo optično zasnovo, hitri in tihi pogon avtomatskega ostrenja (SWM) in premaze leč iz nanokristalov. Zato predstavlja novi objektiv odlično izbiro za fotografe, ki snemajo portrete, ter pokrajinsko fotografijo.
AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G
AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G

Novi objektiv AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G odlikuje odličen kontrast in ločljivost, z edinstvenimi učinki zamegljenega ozadja. Primeren je tako za fotografiranje statičnih motivov, kot tudi za zajem video posnetkov, ki so v zadnjih letih postali nova naloga fotoaparatov D-SLR.

AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G je zasnovan za napredno portretiranje ter pokrajinsko fotografijo. Hitra zaslonka f/1,8 omogoča močno poudarjen glavni motiv, pri čemer poskrbi zaslonka s 7 lamelami in okroglo obliko za prijeten in lep »bokeh« oz. ustvarjalno neostrino. Objektiv ima na novo razvit optični sistem s sedmimi elementi (tudi asferetični element) v 6 skupinah. Nikonov premaz iz nanokristalov zelo zmanjša pojav svetlobnih lis in odbojev svetlobe znotraj objektiva ter izničuje neenakomerne osvetljenosti in s tem zagotavlja visoko kontrastne slike tudi v najzahtevnejših svetlobnih pogojih. Opremljen je s tihim in hitrim pogonom (SWM), ki zagotavlja tiho in natančno ostrenje. Samodejno ostrenje pa zahvaljujoč vgrajenemu (SWM) motorčku deluje tudi pri vstopnih modelih aparatov D-SLR kakršna sta Nikon D5100 in D3100. Krmilni mehanizem je bil izboljšan in zagotavlja izjemno gladko delovanje pri ročnem ali avtomatskem ostrenju.

Objektiv AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G ima robustno magnezijevo ohišje z zaščito pred vdorom vlage in prahu. Težak je vsega 230 gramov, zato zagotavlja dobro ravnotežje na Nikonovih naprednih fotoaparatih D-SLR. Objektivu sta priložena pokrov HB-47 in mehka torbica, v Sloveniji bo naprodaj od sredine junija dalje.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku