Programska oprema
17.10.2006 09:07

Deli z drugimi:

Share

Nove različice trojanca Haxdoor se širijo po internetu

Pandini laboratoriji obveščajo, da se je v zadnjih nekaj dneh pojavilo veliko različic Haxdoor trojancev. Ti trojanci uporabljajo rootkit funkcije in poskušajo ukrasti zaupne informacije z namenom da povzročijo online prevaro ali krajo identitete.

Nove različice Haxdoor, odkrite v Pandinih laboratorijih imajo številne skupne značilnosti. Te vključujejo sposobnost namestitve rootkit -a, programa namenjenem skritju objektov, kot so procesi, datoteke ali vhodi. Trojanec Haxdoor uporablja ta rootkit da zakrije samega sebe, tako da ga uporabnik in večina tradicionalnih varnostnih rešitev ne vidi in ne prepozna.

Podobno so vse nove odkrite različice ustvarjene za krajo gesel za popularne internetne storitve, kot so eBay, ICQ, PayPal ali Web Money, in za številne e-mail kliente, vključno z Outlook Express ali The Bat! Škodljiv uporabnik lahko uporabi te podatke za izvajanje online goljufij, prevar ter krajo identitet.

Ti trojanci storijo vse potrebne modifikacije, da požarni zid, nameščen na računalniku avtorizira njihove škodljive procese. S tem si zagotovijo, da ni nobene ovire več, ki bi jim preprečila razpošiljanje ukradenih podatkov.

Kot pravi Luis Corrons, direktor Pandinih laboratorijev, “zgleda da avtor ali avtorji teh škodljivih kod masovno razpošiljajo te trojance kot priponke spam sporočilom. Iz tega razloga je priporočljivo, da izbrišete vsako sumljivo ali neželeno e-sporočilo. Ti trojanci so zelo nevarni, zaradi svoje sposobnosti uporabe rootkit orodij, da prikrijejo svoje delovanje. Priporočljivo je, da svoje tradicionalne protivirusne programe dopolnete s proaktivnimi tehnologijami, ki lahko odkrijejo sumljive procese, in sicer z analizo obnašanja procesov.

TruPreventTM proaktivne tehnologije odkrijejo in blokirajo te nove trojance, tako da so računalniki, ki imajo nameščene te tehnologije, varni in zaščiteni takoj od pojave trojancev naprej.

Da bi pomagali čimvečim uporabnikom pregledati in dezinficirati njihove sisteme, Panda Software ponuja svoje brezplačne, online anti-malware rešitve, Panda ActiveScan, ki zdaj odkrivajo tudi spyware, na http://www.activescan.com. Webmaster-ji ki želijo vključiti ActiveScan na svoje internetne strain, lahko dobijo HTML kodo brezplačno na
http://www.pandasoftware.es/partners/webmasters/


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

NEOLAB d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 051 877 877
Informacijske rešitve na dlani Neolab je pravi naslov, ko se podjetje znajde v poslovnih težavah ali potrebuje pomoč pri oblikovanju učinkovitih poslovnih procesov, do katerih ... Več

AFLabs d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana, Tel: 041 884 065
Na AFLabs se obrnete, če potrebujete celovite rešitve industrijske kvalitete. Gre za razvojno inovativno podjetje, ki ga žene neprestana želja po napredku in iskanju novih rešitev. Razvoj ... Več