Računalništvo, telefonija
25.05.2018 19:30

Deli z drugimi:

Share

Nove priložnosti za phishing prevare

Nove phishing prevare na vidiku
Nove phishing prevare na vidiku

Ste tudi vi od večih podjetjih v zadnjih dneh dobili razna sporočila, da morate posodobiti vaše strinjanje z obdelavo vaših osebnih podatkov? Goljufi to s pridom izkoriščajo. S 25. majem začne veljati nova zakonodaja, katera pravi, da morajo podjetja z sedežem v EU pridobiti nova soglasja uporabnikov za obdelavo osebnih podatkov. V primeru, da tega ne potrdite do 25. maja, podjetje več ne bo smelo hraniti vaših osebnih podatkov in jih bo moralo nemudoma odstraniti.

To so ugotovili tudi goljufi, kateri razpošiljajo razna elektronska sporočila uporabnikom, naj potrdijo, da se strinjajo z novo zakonodajo. Vendar stvar ni tako nedolžna. Težava se pojavi več kot samo pri kliku, saj dodajo razne obrazce, v katere bi morali vpisati še več osebnih podatkov, kot je vaš domač naslov, telefonsko številko in celo številko bančne kartice in fotokopijo osebne izkaznice. Seveda se še tukaj ne konča.

Zato previdno! Preko elektronske pošte, nikoli ne vpisujte kreditne kartice ali posredujte osebne izkaznice, razen če veste točno kdo in kaj zahteva, ter zakaj. Tudi za potrditev z novo zakonodajo, ne potrebujete kreditne kartice, niti vaše osebne izkaznice.


Prijavi napako v članku