Računalništvo, telefonija
28.11.2019 11:12
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Optimizirajte delo z modernimi poslovnimi rešitvami

Nova številka revije: Optimizirajte delo z modernimi poslovnimi rešitvami
Nova številka revije: Optimizirajte delo z modernimi poslovnimi rešitvami

S pomočjo namiznih in mobilnih aplikacij, programov in podobno si lahko danes močno olajšamo opravila, predvsem pa optimiziramo delovne procese, tako da v krajšem času storimo več in smo na splošno bolj učinkoviti.

Ko govorimo o ključnih dejavnikih uspeha podjetja (poleg odlične poslovne ideje, seveda), imamo v mislih še številne poslovne rešitve in programsko opremo, ki jih je prinesla digitalizacija poslovanja. Digitalizacija ni prinesla le sprememb pri številnih poslovnih procesih, ampak je mnoge poslovne procese tudi združila in za kar nekajkrat pospešila v primerjavi s časom, ki so ga prej porabil zaposleni z ročnim delom. Si še predstavljate ročno računovodstvo ali dokumentni sistem, ki temelji na fasciklih?

Poslovne rešitve segajo na vsa področja poslovanja, od sistemov za upravljanje tiskanja pa vse do računovodstva. Medtem ko so se te rešitve še pred časom nahajale na fizičnih oziroma navideznih strežnikih v podatkovnih centrih, se zdaj vse bolj uveljavljajo v oblaku. Med vsemi so še posebej zaživeli sistemi za upravljanje s strankami CRM, saj ponujajo takojšen dostop do podatkov, sprotno analizo in napovedi ter kolaboracijo podatkov od ostalih uporabnikov oziroma zaposlenih v podjetju.

Dva zanimiva startupa pod okriljem ABC pospeševalnika

V svetu startupov so meseci leta. Spremembe so hitre in v ABC pospeševalniku želijo biti hitrejši od vseh.

ABC Accelerator je svojo zgodbo začel v času, ko je bil največji poudarek na izobraževanju startupov, ki naj bi jim omogočilo hiter preskok na trg. Pripravili so odličen program, ki je privabil tudi veliko startupov iz tujine in se odločili za širitev programa preko lastnih podjetij v Munchnu in Silicijevi dolini. Ugotovili so, da startupi za dobre evaluacije potrebujejo precej več. V letu 2019 so z novo ekipo spremenili metodologijo tako, da akceleratorski program dela prilagodijo vsakemu startupu posebej, pomagajo jim odpravljati težave pri njihovem delu in razvoju, odpirajo prodajne poti, pomagajo pri iskanju proizvajalcev, novih sodelavcev in v logistiki tako, da v čim krajšem času dvignejo njihovo vrednost na 2 do 5 milijonov evrov ter jih nato povežejo z zainteresiranimi investitorji. Nova ekipa stremi k viziji, da postane ABC Accelerator stična točka med inovacijami, naložbami in gospodarstvom. Dva od njihovih izredno zanimivih projektov, ki jih podpirajo in razvijajo: Denarnica HiWize in Aplikacija HighLights.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • BMW-jev električni i4 prihaja leta 2021
  • 7 telefonov z najbolj vzdržljivo baterijo
  • Novih 90 dni za Huawei

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku