Računalništvo, telefonija
26.09.2019 06:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Kje pa vi hranite pomembne podatke?

Nova številka revije: Kje pa vi hranite pomembne podatke?
Nova številka revije: Kje pa vi hranite pomembne podatke?

Podatki so sestavni in pomemben del naših elektronskih naprav, če govorimo o pametnih mobilnih telefonih, računalnikih, tablicah … Pa so podatki na vaših napravah varni in z njimi upravljate optimalno?

Podatki niso samo pomemben del naših naprav, so pravzaprav pomemben del naših življenj. Mi­sel niti ni tako zelo pretirana, če pomislimo, kako drugačno bi v sekundi postalo naše življenje, če bi ostali brez vseh podatkov, ki jih hranimo na tej ali oni napravi.

Prav zato, da se to ne bi zgodilo, moramo po­datke ustrezno hraniti. Ali lahko do njih dostopa vsakdo, ki ima pet minut časa in nekaj računalni­škega znanja? Poskrbite, da ne bo tako. Jih up­ravljate dovolj pametno, da so varni, dosegljivi, vam brskanje med njimi prihrani čas in za vse skupaj ne zapravite preveč?

Prvo vprašanje je, kje sploh hraniti podatke. Poz­namo lokalno hrambo, mrežno hrambo, hram­bo v oblaku ali na podatkovne nosilce. Katera je najbolj primerna, je predvsem odvisno od naših potreb in od podatkov, ki jih želimo shraniti.

Globalni “techlash” ali vojna proti tehnološkim velikanom

Z Jako Repanškom smo se pogovarjali o t.i. “techlashu”. Kakšna je cena, ki jo plačujemo z uporabo Amazona, Facebooka in storitev ostalih tehnoloških velikanov? Uvaja se nova zakonodaja, izdajajo se globe, kako pa bo vse to vplivalo na potrošnike in medije?

Jaka Repanšek je specialist za pravo in management medijev, komunikacij in digi­talnega poslovanja ter vodja sekcije za regu­lativo in okolje Slovenske digitalne koalicije.

Kaj prinaša novi iPhone 11?

Apple je v okviru tradicionalnega dogodka pričakovano predstavil novo generacijo pametnih mobilnih telefonov iPhone. Gre za pametne mobilne telefone iPhone 11, ki vsaj po zunanji obliki niso presenetili nikogar, saj so bile fotografije novosti javnosti razkrite že pred časom. Kljub temu novinci prinašajo nekaj novosti. V reviji preberite, katere.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.


V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Hitrejše Wi-Fi omrežje uradno v uporabi
  • Kako bo Google spremenil svoj spletni iskalnik?
  • Bodo telefoni Galaxy One pretresli trg mobilne telefonije?

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več