Računalništvo, telefonija
22.08.2019 06:00

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: IT izobraževanja postajajo nepogrešljiva

Nova številka revije: IT izobraževanja postajajo nepogrešljiva
Nova številka revije: IT izobraževanja postajajo nepogrešljiva

Danes vemo, da se izobraževanje posameznika nikoli ne zaključi. Predvsem pa je izobraževanje pomembno, če želimo ostati v stiku z aktualnimi novostmi in tako ostati zanimivi za delodajalce.

Izobraževanju danes nekateri še vedno pripisu­jejo premalo pomena, dejstvo pa je, da je iz­redno pomembno za osebnostno rast, poleg tega je izobraževanje postalo vseživljenjski proces. Tretje dejstvo pa je, da za izobraževanje nikoli ni prepozno.

Hiter razvoj informacijske tehnologije in naša odvisnost od nje, sta nas prisilila, da moramo imeti vsaj osnovna računalniška znanja, če želi­mo biti konkurenčni. Pa ne gre samo za konku­renčnost v smislu delovnih mest, hitro se znaj­demo brez možnosti sodelovanja in brez prilož­nosti tudi v sami družbi.

Vodnik za zaščito telefona pred zlonamernimi aplikacijami

Uporabniki mobilnih naprav Android se neprestano srečujejo s škodljivimi programskimi kodami, saj njihovo število neprestano narašča. Popolnoma se ne moremo zaščititi, lahko pa upoštevamo nekaj enostavnih ukrepov, ki zmanjšajo tveganje.

Poleg vedno večjega števila aplikacij, ki so za naše telefone lahko škodljive, zlonamerne kode za trenutno najbolj razširjen mobilni operacijski sistem postajajo vse bolj nevarne. Z njimi pa lahko telefon okužimo tudi, če mobilne aplikaci­je prenašamo z uradnega spletnega portala Go­ogle Play. V reviji predstavljamo štiri preproste korake za zmanjšanje tveganja, ki jih velja upoštevati.

Dočakali smo Samsung Galaxy Note 10

Podjetje Samsung je v okviru posebne konference vendarle predstavilo novo družino težko pričakovanih pametnih mobilnih telefonov, namenjenih predvsem poslovnim uporabnikom.

Govorimo o pametnih mobilnih telefonih Ga­laxy Note 10 in Galaxy Note 10+, ki so že nalete­li na pozitivne kritike številnih poznavalcev mo­bilne telefonije. Oba modela sta po oblikovni plati enaka, razlike med njima pa najdemo v sis­temskem pomnilniku, bateriji in tipalu Depth, ki je na voljo le za model Galaxy Note 10+.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Se nam obeta mesečna naročnina na aplikacije?
  • Šest zaslonov v električni Hondi za evropski trg
  • Prenosnik s 23-urno avtonomijo delovanja

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več