Računalništvo, telefonija
11.04.2019 06:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Brez elektrike bi se svet ustavil

Če je še pred leti bila elektrika v naših življenjih prisotna predvsem za osvetljavo, domače naprave, kot so televizija, bela tehnika in podobno, se danes vse bolj seli na področje mobilnosti. Prav tako kot se poraba elektrike seli na nova področja, so tudi za pridobivanje le-te v uporabi novejše, bolj zelene možnosti.
Nova številka revije: Brez elektrike bi se svet ustavil
Nova številka revije: Brez elektrike bi se svet ustavil

V svetu vse bolj prevladujejo elektrarne na obnovljive vire energije. Veter, sonce in voda nudijo neomejen vir energije, zato so prav vetrne in sončne elektrarne v velikem porastu. Pričakujemo lahko, da bo njihovo število v prihodnosti še naraščalo. Večino energije sicer še vedno pridobivamo s pomočjo termoelektrarn, hidroelektrarn ali jedrskih elektrarn, skratka na tradicionalne načine, a za najčistejši način pridobivanja električne energije, od katere je človeštvo vedno bolj odvisno, pa veljajo vetrne elektrarne.

Zakaj je človeštvo od električne energije vse bolj odvisno? Pomislite, koliko naprav okrog vas ne bi delovalo brez elektrike. Začnimo z mobilnim telefonom, računalnikom, televizijo, radiem, pečico, najverjetneje uporabljate tudi električni štedilnik, sesalec, kosilnico in še vrsto drugih naprav, brez katerih si težko predstavljamo naš vsakdan.

Testirali smo: Samsung Galaxy S10+, telefon za najzahtevnejše

Samsung Galaxy S10+ je paradni konj podjetja z največjo kapaciteto baterije, največjim zaslonom in največ kamerami. Je zagotovo eden boljših pametnih mobilnih telefonov na trgu z operacijskim sistemom Android. Mnogi ga predstavljajo kot telefon, ki narekuje smernice za leto 2019.

Sam dizajn je zelo všečen, hkrati pa bi težko rekli, da so oblikovalci odkrivali toplo vodo. Telefon nadaljuje smernice svojega predhodnika, a je sodobnejši in ohranja eleganco, kot se za takšen model tudi spodobi. Če izpostavimo tri stvari, ki jih že na prvi pogled ne morete zgrešiti, je to ogromen zaslon, ki robov tako rekoč ne pozna, ob straneh pa je upognjen, kar mu daje prav poseben čar. Potem sta tu dve sprednji kameri v zgornjem desnem kotu zaslona in tri vodoravno postavljene zadnje kamere, ki svoje delo odlično opravljajo.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.


V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Poenostavite si življenje z minimalističnimi aplikacijami
  • Uporabna aplikacija: Veš, kaj ješ?
  • Telefon bomo kmalu napolnili v pičlih 17 minutah

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku