Telefonija
14.08.2008 07:55
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova različica storitve M:Namiznik

Družba Mobitel je storitev M:Namiznik, ki omogoča pošiljanje sporočil SMS prek osebnega računalnika, le slaba dva meseca po uvedbi še nadgradila. Tako lahko omenjeno storitev sedaj uporabljajo tudi vsi Mobitelovi uporabniki, ki imajo na voljo internetni dostop in uporabljajo operacijski sistem Windows XP. Windows XP je priljubljen operacijski sistem enega izmed vodilnih podjetij s področja informacijskih tehnologij Microsoft, ki ga uporablja na milijone uporabnikov po vsem svetu. Zato ne preseneča, da so se Mobitelovi strokovnjaki nadgradnje storitve lotili prav v smeri kompatibilnosti z omenjenim operacijskim sistemom.

Storitev M:Namiznik Mobitelovim uporabnikom omogoča pošiljanje večjega števila sporočil SMS, ki so lahko tudi daljša od 160 znakov, kar prek njihovega računalnika. Pri tem lahko izkoristijo vse prednosti, ki jih ponujata računalniška tipkovnica in pregleden zaslon, tako poslana SMS sporočila pa se prejemniku prikažejo, kot bi bila poslana z mobitela. Pošiljatelju se poslana sporočila obračunajo skladno z Mobitelovim cenikom za pošiljanje sporočil SMS v domačem omrežju, tudi če se nahaja v tujini. Poleg tega M:Namiznik prek storitve Monitor uporabnikom omogoča še celostno spremljanje porabe za svojo mobilno številko v tekočem mesecu.

Mobitelovi naročniki in Mobiuporabniki najdejo program M:Namiznik na Mobitelovih spletnih straneh, v zavihku Moj Mobitel, in si ga nato prenesejo na svoj računalnik. Za uporabo M:Namiznika sta potrebna internetna povezava in operacijski sistem Windows Vista ali Windows XP. Program M:Namiznik je brezplačen, medtem ko se prek omenjenega programa poslana sporočila SMS obračunajo skladno s cenikom za pošiljanje sporočil SMS v Mobitelovem omrežju, ne glede na to, kje se uporabnik nahaja. Tako imajo na voljo prednost domačih – nižjih – cen tudi med gostovanjem v tujini.

S storitvijo M:Namiznik družba Mobitel uspešno nadaljuje pot začrtanega razvoja v smeri združevanja fiksnih in mobilnih storitev. S tem presega okvire mobilne telefonije in svojim uporabnikom zagotavlja kakovostno in cenovno ugodno ponudbo sodobnih telekomunikacij, neodvisno od tehnologije ali komunikacijskega kanala.


Prijavi napako v članku